В новините
 
29.03.2024 04:05
Търсене
 
 
02.11.2010
Откриват паметника на поетесата Петя Дубарова
Броени дни остават до откриването на паметника на Петя Дубарова в Морската градина на Бургас. Мястото, което е отредено за поставяне на монумента, е алеята на която се намира и паметникът на бургаския поет Христо Фотев, до „бялата чешма”. Дългоочакваното събитие е насрочено за 5 ноември /петък/ от 16.30 часа, когато е и началото на музикално-поетичния спектакъл, посветен на младата поетеса. В програмата ще прозвучат стихотворения и песни по стихове на Петя Дубарова, изпълнени от актрисата Юлияна Султанова и Ваня Костова, песни на бардовете Иван Ненков и Георги Богданов и стихотворение на бургаската поетеса Венда Райкова, посветени на Петя. Освен това ще бъдат прожектирани и автентични кадри от българския игрален филм на режисьора Георги Дюлгеров „Трампа” от 1978 г., в който участва и Петя Дубарова.
04.10.2010
Резултатите от мисията ни в Хаити и Доминиканската република сочат, че временната комисия за реконструкция на Хаити трябва час по-скоро да стане действаща.
В края на август т.г. евродепутатът от групата на ГЕРБ в ЕНП Мария Неделчева беше на едноседмична мисия в Хаити и Доминиканската република като част от делегация на ЕП, в която имаше съществена роля и отговорност, тъй като е зам.председател на Комисията по социални въпроси и околна среда на Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС. В изказване на заседанието на Бюрото на Асамблеята М. Неделчева представи резултатите от мисията и най-напред подчерта, че всяка информативна мисия има за цел да достигне до важни и нови елементи, касаещи дадена ситуация. „Ако вземем това предвид, бихме могли да кажем, че нашата мисия в Хаити и в Доминиканската Република е била успешна. Докладът поставя на показ елементи, които ни позволяват не само да направим равносметка на постигнатото от 12 януари до сега, но и привлича вниманието към сегашните трудности и евентуалните бъдещи решения”, обяви евродепутатът и наблегна на три аспекта от мисията: на ниво граждани и гражданско общество; на национално ниво; на европейско и международно ниво.
01.09.2010
Арменците в Бургас - с фестивал от днес до 5 септември
Фестивал „Дни на арменските традиции и култура”се провежда за пръв път в Бургас в дните от 1 до 5 септември, предаде репортер на радио „Фокус”-Бургас. Над 100 арменци от цялата страна ще се включат във фестивала, организиран от сдружение „Единни арменци”. Във фестивала ще участват танцови състави от Бургас, София, Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора. Има участие и от Видин, където арменците са 25 и двама от тях участват. Повечето от участниците във фестивала са самодейци. Сред тях има четири ансамбъла, три вокални групи и една театрална детска група. Фестивалът започва днес с музикално-поетична вечер с участието на д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазването и спорта, които от години се занимава с писане на поезия. Ще има среща-разговор с него в сградата на Областна управа от 19.00 часа
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |