В новините
 
29.03.2024 12:18
Търсене
 
 
13.11.2009
Разкрити престъпления
На 12.11.2009 г. в 8.45 ч в оперативната дежурна част на Пето РУ МВР – Бургас е получено съобщение, че неизвестно лице е извършило опит за кражба от магазин в кв. “Изгрев” и нанесло материални щети на обекта. Охранителите на магазина се опитали да го заловят и произвели изстрели с пистолет във въздуха, но извършителят избягал. По случая е образувано досъдебно производство и след проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от Пето РУ МВР са заловили извършителя на деянието – Н.И. (32) от Бургас. Работата по случая продължава. На 12.11.2009 г. около 14.00 ч при акция на криминалисти от РУ МВР – Средец, в частен дом на ул. “Военни блокове” в града са намерени и иззети пликове с около 15 грама суха зелена растителна маса и семена (които при полевия наркотест са реагирали на канабис), както и кутия с около 200 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Обитаващият жилището Т.Д. на 19 г. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. за престъпление по чл. 354 а, ал. 3 от НК. На 12.11.2009 г. в 18.30 ч криминалисти от Първо РУ МВР – Бургас са спрели за проверка лек автомобил “Пежо”. От управлявалия автомобила В.Й. (19) от Бургас е иззет полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса. При извършения полеви наркотест, съдържанието на плика е реагирало на марихуана. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава. На 12.09.2009г. в Бургас на паркинга на търговски комплекс е извършена кражба на златни накити и сумата от 600 лв. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуални действия е документирано, че кражбата е извършена от Г.К. (35) от София. Същият е привлечен в качеството на обвиняем. Работата по случая продължава.
13.09.2009
Разкрити престъпления - хроника за псоледните дни
На 10.09.т.г. около 03.00 ч. в Районно управление на МВР Несебър е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 150 лв. от книжарница, намираща се на несебърската улица «Отец Паисий» - в резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полицейските служители е установен извършителят на кражбата - това е : криминално проявения Р.И., 30 годишен от Бургас. Работата по случая продължава. На 01.09.т.г. служители от Пето Районно управление на МВР Бургас са установили извършителят на кражбата на сумата от 400 лв. и 5 кутии цигари от павилион, намиращ се до бл. 21 в к-с «Зорница» - това е : 22 годишния В.А. от кв. «Победа». Младежът е задържан със заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. На 11.09.т.г. около 10.30 ч. по сигнал служители от сектор «Борба с организираната престъпност» към ОДМВР - Бургас са извършили проверка на дворно място, разположено в с. Миролюбово, където са открили укрити в тайник 14 найлонови пликове, съдържащи общо 3 100 грама суха тревна маса, реагирала при извършения полеви наркотест на канабис. Констатирано е, че намереното наркотично вещество е собственост на 28 год. А.Д. от Бургас. По случая във Второ Районно управление на МВР Бургас е образувано досъдебно производство. На 11.09.т.г. служители от Четвърто Районно управление на МВР Бургас по сигнал са извършили проверка в частен апартамент, намиращ се в бл. 427 в к-с «Меден Рудник», обитаван от 26 годишния Й.Ф. от Бургас, като на източната тераса на апартамента са намерени и иззети пет растения с височина около 150 см, реагирали при извършения полевия тест на марихуана. В стаята на Й.Ф. е намерена електронна везна и суха тревна маса около 20 гр., реагираща на марихуана. Й.Ф. е задържан със заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. На 11.09.т.г. около 22.30 ч. в бунгало на почивна станция «Зора» в Поморие по неустановени до момента причини, 61 годишния А.Г. от София нанася прободни рани с нож по ръцете на съквартиранта си - И.К., 44 годишен от Русе. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ Бургас, без опасност за живота. Извършителят на деянието е задържан в Районно управление на МВР Поморие за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. На 11.09.т.г. служители от Полицейски участък «Победа» при Първо Районно управление на МВР Бургас са установили извършителите на кражбата на : дамска чанта, съдържаща два мобилни телефона заедно със зарядните устройства, лични документи и сумата от 300 лв. Чантата е съхранявана в купето на л.а. «Форд ескорт», с бургаска регистрация, паркиран на улица в кв. «Победа». Извършители на кражбата са : 21 год. З.М. и Т.Д., 18 годишен, и двамата от кв. «Победа». Работата по случая продължава.
11.09.2009
Шведи громят офис на туристическа агенция
На 09.09.т.г. около 05.30 ч. в Районно управление на МВР Несебър е получено съобщение за нанесени щети на офиса на туристическа агенция «Аполо», помещаващ се в сградата на хотел «Дунав» в Слънчев бряг. Изпратеният на място полицейски авто-патрул е задържал в момент на увреждане и унищожаване на имущество, намиращо се в офиса, шведските граждани - А.Г., 26 годишен и Т.Р., 26 годишен. Шведските туристи са задържани с полицейски заповеди за задържане за срок от 24 ч. Припомняме, че това са същите шведски туристи, които в края на м. август отново бяха задържани за хулигански действия, този път в хотел “Балатон» в Слънчев бряг. А.Г и Т.Р се катерили по терасите, като единия от тях заплашил със спрей гардовете на хотела. Полицаите дошли по сигнал и проверили стаята, в която отседнали двамата шведи. В пепелник бе открита марихуана, както и множество използвани спринцовки с кръв. В стаята са установениhttp://www.bourgas.org/admin-new/news_ae.php?sid=&act=add и иззети множество ножове, няколко палки, боксове, лютиви и нервно-паралитични спрейове, както и цифров фотоапарат. Работата по случаите продължава.
24.06.2009
Ако всички хора узнаят истината за наркотиците, те ще разберат, че светът без дрога дарява живот и е най-хубавото място за живеене
Всяка година на 26 юни се отбелязва Световния ден за борба с наркотиците. На този ден хората по света изразяват активната си позиция и съпричастност в борбата с наркотиците. Милиони млади хора и техните семейства живеят с проблема, свързан с дрогите. Рязко се снижава възрастта на първия опит на употреба на наркотици. Този факт, заедно с лесната достъпност и ниската им цена в България буди особена тревога. Наркотиците са едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Те са част от цивилизацията, културата и митовете, и присъстват в живота ни, независимо дали приемаме съществуването им или не. Наркотиците “проникват” навсякъде и никой, независимо от социалния си статус, образование, материална задоволеност или нищета, не е предпазен от сблъсък с тях. Многомилионната армия на консуматорите на дрога непрекъснато расте и което е по-страшно, непрекъснато се подмладява.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |