В новините
 
29.03.2024 01:49
Търсене
 
 
17.02.2011
ОТКРИТО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ
by Недялко Йорданов on Wednesday, February 16, 2011 at 12:16am Уважаеми господин Борисов, Тъй като само преди две години бяхме приятели, посещавахте мои концерти, слушахте в колата си дисковете с моите песни, дори играхме веднъж, в една студена бургаска зима, тенис на вързано в 12 часа в полунощ, и най-вече - съгласихте се с моето отворено писмо до Вас за вредността на проекта Бургас-Александруполос - не мога да си позволя да ви мразя или осъждам. Но и не мога да си изкривя душата и да Ви се подмазвам или да премълча, това, което се натрупа у мене именно през последните две години. Ще се опитам да бъда обективен и принципен, доколкото е възможно това, при създалите се кошмарни обстоятелства около взрива пред и в редакцията на вестник “Ретро”, в който работя. Казвам вестник “Ретро”, защото в тази сграда, чийто наемател е моят син Недялко Недялков, се помещава редакцията на този вестник, освен издателство “Милениум” и вестник “Галерия”. На 10 февруари беше извършен убийствен взрив, който помля половината първи етаж на сградата. Всред отломките от мебели, врати, прозорци и разрушено стълбище, аз потърсих момчето си, а то вече беше викано в полицията да дава показания и това продължава четвърти ден подред.
27.12.2010
Стефановден
Именници: Стефан, Стефана, Стамен, Стоимен, Станимир, Станимира, Стоил, Стоилка, Стойо, Стойка, Станка, Станко, Стоян, Стоянка, Таня, Таню, Запрян, Запряна, Цанка, Цонко. Св. първомъченик и архидякон Стефан - след възнесението на Господа поставен за дякон, обслужвал верните. Усърден в служението, той е първият мъченик за Христа. В защита на вярата при спор с еврейските първенци бил изправен на съд пред синедриона и осъден - с камъни убит в 37 година. Днес Църквата празнува паметта на своя първомъченик св. Стефан. Животът на светеца до времето на избора му за дякон от апостолите (Деян. 6:5) за нас остава напълно неизвестен. Ние не знаем нито кога се е родил, нито кога и от кого е бил обърнат в християнството. Нещо повече, всичките ни основни сведения за подвига и делото на този дивен "мъж, изпълнен с вяра и Дух Светий", дължим на перото на св. ап. Лука и неговата книга "Деяния на светите апостоли". Св. Епифаний Кипърски (+403 г.) в своето "Срещу ересите" (Panarion), споменава св. Стефан измежду числото на седемдесетте апостоли. Някои изследователи считат, че това свидетелство на св. Епифаний не заслужава доверие, но техните мнения не се базират на някакво конкретно доказателство. Сведения от по-късно време дават на някои основание да допуснат, че св. Стефан е роднина на св. ап. Павел.
10.09.2010
АВТОАГРЕСИЯТА В ЮНОШЕСКА ВЪЗРАСТ - 10 септември е обявен от Световната здравна организация за Световен ден за превенция на самоубийствата.
Психичното здраве е състояние на благополучие, при което човек има реална преценка за своите умения и възможности, способен е да се справя с нормалните стресови фактори на живота и умее да създава и подържа хармонични взаимоотношения. Когато човек не постига желаното състояние на благополучие може да отключи развитието на различни психични и неврологични разстройства. Те са реални заболявания, които засягат деца и възрастни, от всички слоеве на обществото, независимо от материалното положение или интелектуалния капацитет на човека. Тези разстройства причиняват много страдания както на индивида, така и на хората около него. Те могат да доведат до инвалидност и смърт на човека страдащ от психични и неврологични разстройства.
28.01.2010
Организирана престъпна група, ръководена от 39 годишния Христо Иванов - по прякор Ицо Оризарския, част от неутрализирана група на Димитър Желязков - Очите, е неутрализирана
Организирана престъпна група, ръководена от 39 годишния Христо Иванов - по прякор Ицо Оризарския, част от неутрализирана група на Димитър Желязков - Очите, е неутрализирана в началото на седмицата, съобщиха на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДМВР Бургас - Милен Димитров и Окръжен прокурор - Калина Чапкънова. Групата е задържана в резултат на проведени активни осем месечни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия от служители на сектор «Борба с организираната престъпност» към ОДМВР - Бургас и Окръжен Следствен Отдел под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура. Ядрото на формированието, действащо на територията на курортен комплекс Слънчев бряг и региона, е изградено от шестима души, като ръководител е бил 39 годишния Христо Иванов / същият въпреки че има криминална регистрация за грабеж, не е осъждан/.
09.11.2009
Разкрити престъпления
На 08.11.т.г. около 11.00 ч. в Първо Районно управление на МВР Бургас е получено съобщение за възникнал инцидент с хладно оръжие на ул. «Индже войвода» № 27 в кв. «Победа» - установено е, че в дома на посочения адрес по време на инцидента са се намирали : 60 годишната Т.Ж., обитаваща жилището и 55 годишната А.Ч. В дома на Т.Ж. е влязъл 37 год. А.Ч., който държал ножове. С тях започнал да нанася удари в областта на главата на 55 годишната жена, след което избягал. При опита си да отблъсне нападателя Т.Ж. също получила порезна рана на лявата ръка. А.Ч. е настанена за лечение в МБАЛ Бургас, като според медиците са й нанесени седем порезни рани в областта на главата, три от които в окосмената част и четири в областта на лицето. Нанесените са й и две порезни рани в лява и дясна ръка. Раните са обработени, а потърпевшата е освободена за домашно лечение. Избягвайки от дома на ул. «Индже войвода» № 27, 37 годишния А.Ч., държейки ножове в ръцете си, се е оттеглил в посока ул. «Зора», като пред дом №6 в гръб е нанесъл удар на 60 годишната З.А., а след като тя се обърнала и няколко удара с нож в областта на лицето, които й причинили порезни рани. Наблизо намиращ се мъж се намесил в нападението и това принудило А.Ч. да побягне в посока ул. «Индустриална», изоставяйки на второто местопроизшествие единия от ножовете. А.Ч. е задържан от полицейски автопатрул, като малко преди задържането нападателят е успял, чрез натиск в земята, да счупи острието на втория нож. Причините за нападенията са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление на МВР Бургас. А.Ч. е задържан за срок от едно денонощие.
27.10.2009
Законодателни промени гарантират по-голяма защита от посегателства срещу полицаите
Един от главните акценти на проведената от Ръководството на МВР работна среща с Директорите на Главни и Областни дирекции е предлаганите от МВР промени в НК и НПК в случаите на посегателство над полицаи, съобщи Директорът на ОДМВР - Бургас главен инспектор Милен Димитров. По думите му законодателните промени в тази насока ще гарантират по-голяма защита от посегателства срещу полицаите. Предвидено е в НПК да отпадне възможността за съкратен съдебен процес срещу лица, извършили престъпление спрямо полицай, съдия, следовател, прокурор или съдебен заседател. Сред предложенията са и : посегателството срещу служител на реда да не може да се заменя с административно наказание - глоба от 500 лв. /както е по сега действащия закон /, а нанасянето на телесна повреда на полицейски служител, която представлява опасен рецидив, да се наказва със затвор от 10 до 15 години. В момента законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 12 години.
19.10.2009
По повод последните разкрития свързани с отвличането и убийството на Стоян Стоянов – управител на фирма „Гранити” - Бургас
Ръководството и колективът на фирма „Гранити” ООД са потресени от последните разкрития на органите на МВР и Прокуратурата във връзка с отвличането и убийството на нашия скъп приятел и колега Стоян Стоянов. Едновременно с това се отнасяме с изключителен респект, уважение и благодарност към държавните институции и преките участници в разследването, които достигнаха до истината. Зловещата неизвестност за съдбата на Стоян вече година и половина ни държеше в напрежение и тревога. Сега, след окончателната развръзка ни остава единствено неизлечимата болка, но и удовлетворението, че все пак животът на Стоян Стоянов не завърши в небитието, че все пак неговата душа ще намери своя покой, а тленните му останки своя гроб, на който ще можем да свеждаме глави и да си спомняме за него.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |