В новините
 
19.04.2024 15:56
PR
 
 
31.07.2009
Уникално дръм шоу и уроци по ударни инструменти на плажа
Уникалното дръм шоу, по-известно като "Фестивал на барабанното и танцово изкуство", с което стартира тазгодишният Джулай морнинг в Бургас засега приключи... до септември. Тогава организаторите от Сдружение "Грижа за развитие" ще възстановят блиц курсовете по ударни инструменти. Любители на танците и ударните инструменти бяха добре дошли на 30-ти Юли на бургаския плаж за да усетят какво е да биеш барабаните при това в ритъм със своеобразен импровизиран оркестър. Бургазлии с тарамбуки, джембета и прочее перкусии бяха поканени да дойдат за да вземат участие и да получат някой интересен урок, а за начинаещите без собствени барабани организаторката Александра Найденова и бургаският перкусионист Асен Хайдуков бяха осигурили разнообразни ударни инструменти. И така бургаският плаж под летния театър бе озвучен с най-древни ритми. Барабанист, програмист, дизайнер и случайни зяпачи и ентусиасти включително 6 годишно момиченце, което може да умножи 4х4 със завидна бързина спрямо люде с 4-5 пъти повече годинки, биха тарамбуки и прочее в деня преди петък в продължение на часове. Ретрото бе спряно, напитките бяха сервирани, МАММА АФРИКА бе изтупкана.
30.07.2009
В Бургас изграждат нов плувен комплекс до Флората
В Бургас започна строителството на нов градски плувен комплекс в Морската градина. Плувният басейн ще заеме мястото на стария, намиращ се зад „Флората” в Морската градина жабясал басейн. От няколко десетилетия мястото е запустяло, несависимо от това, че се намира в най-шумната част от Морската градина и се използваше като резервоар за поливане на парковата растителност и тоалетна за съседните заведения. „Това безумие ще бъде поправено и в тях ще бъдат изградени два басейна – един 50-метров и един по-плитък 20-метров за начинаещи плувци. Те ще имат подгряваща инсталация, работеща с газ. Това ще позволи басейните да се ползват 10 месеца в годината, а при мека зима и целогодишно”, заявил ентусиазирано кметът на община Бургас. Той инспектирал започналото изпълнение на проекта заедно със заместника си, с когото в последно време движат заедно.
30.07.2009
Представиха пред медиите идеите за новия Общ устройствен план на Бургас
Новият Общ устройствен план на Бургас предвижда повече зелени, отколкото урбанизирани нови територии. Това е основното, което представя екипът на сдружението, което взе разработването на лелеяната мечта на архитектите преди няколко месеца със скандал. Проектът за новия Общ устройствен план на град Бургас предвижда в новоусвоените територии да има повече зелени, отколкото урбанизирани площи – съответно 18 срещу 17 %, каквото и да значи това. Изпълнението на заложените параметри, каквито и да са те, ще превърне Бургас в един от най-зелените европейски градове, твърдят някои. След пожълтяването от последните избори, това е нормално и е в естествения хода на годишните времена. С изработката на новия ОУП на град Бургас са ангажирани водещи архитекти, геодезисти и други специалисти, което е нормално. казали са, че новият ОУП дава рамка за развитието на града в следващите 25-30 години. Той предвиждал, най-общо казано, отваряне на Бургас към морето и езерата около него, изработване на модерна транспортна схема, включваща обходи на града, създаване на алтернативни възможности за придвижване вътре в него /например велоалеи/, и прочее бла-бла ... Тези приказки вече сме ги чували, но както се казва, дали с плюеш на ръцете или някой ти плюе в устата - резултатът е обикновено един и същ, важно е шум да става.
10.07.2009
Ескалаторите на Бургас Плаза Мол се превръщат в подвижна сцена за конкурса “Кралица на красотата Бургас Плаза”
На 12 юли (неделя) от 17.00 часа в Бургас Плаза Мол ще се проведе регионалният конкурс “Кралица на красотата Бургас Плаза.” Конкурсът се организира от модна агенция Интерсаунд, съвместно с Бургас Плаза Мол и е част от националния конкурс “Кралица на красотата България 2010.” Организаторите са подготвили много изненади за посетителите и гостите на Бургас Плаза Мол. Осемнайсетте участнички в конкурса ще дефилират по ескалаторите на мола и ще представят последните колекции бански костюми на Skinny и Sugar Free. В паузите между туровете публиката ще има възможност да види уникални представления на децата от балетно студио “Ера”, както и модни ревюта на марките Sergio Tacchini и Lotto, предлагани в магазините Sport Depot.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |