В новините
 
18.10.2009 07:47   Новината е видяна 5001 пъти
Бивши съдия и високопоставен чиновник – поръчители на убийството на Стоян Стоянов
Отвлеченият през 2008-ма бизнесмен Стоян Стоянов убит заради имотен спор

Изчезналият през миналата година бургаски бизнесмен Стоян Стоянов е бил убит заради спор за недвижим имот, като поръчители са бивш съдия и бивш високопоставен държавен чиновник, съобщи в неделя министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Собственикът на фирмата "Гранити" Стоян Стоянов беше отвлечен пред дома си в Бургас през март 2008 г. За отвличането и убийството на Стоянов е работила организирана престъпна група от четирима души, като поръчители са били други двама.

Галин Костов - бивш съдия от Окръжния съд във Варна, впоследствие адвокат, а сега частен съдебен изпълнител, е единият от поръчителите за убийството на бургаския бизнесмен. В момента той е задържан в ареста.

Другият поръчител е Станислав Михайлов, който от 2002 до 2006 година е бил изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания. Той ще бъде обявен за международно издирване, тъй като не е в страната.

Най-напред планът е предвиждал Стоян Стоянов да бъде убит пред дома му в Бургас още в нощта на отвличането му. Наетата група обаче не изпълнява поръчката и затова се прибягва до втора група. По новия план Стоянов е отвлечен и е закаран в Обзор, където е имало разговор за спорния недвижим имот, разположен край главния път за Бургас, между Две могили и града.

Стоян Стоянов най-напред проявил интерес да купи имота, но после се отказал заради високата цена. Костов и Михайлов започнали "да натискат Стоянов да купи имота". Той обаче отказал и затова се стигнало до ликвидирането му. След срещата в Обзор на връщане към Бургас той е убит в гориста местност край Дюлинския проход, където е и заровено тялото му.

Първоначалният оглед сочи, че в челото на убития има входяща рана от куршум, а от другата страна на главата – изходяща, уточни Цветан Цветанов.

Според доказателствата до момента Галин Костов и Станислав Михайлов са наели Стоян Колев и Нено Атанасов да организират отвличането и убийството. От своя страна организаторите прибягват до "услугите" на Манол Хаджиев и лице, което засега е известно на полицията само под името Веско.

През август 2008 г. физическият убиец на Стоян Стоянов - Манол, беше намерен убит във Варна. Манол и Веско е трябвало да получат по 30 000 евро за убийството на Стоянов, но тъй като плащането се забавило, Манол започва да си търси обещаните пари. Заради притесненията да не изтече информация е дадено нареждане той да бъде убит. Полицията все още издирва Веско, тъй като не знае точно какви са неговите имена.

Свидетелски показания са помогнали на полицията да открие тялото на Стоян Стоянов, заровено в гористата местност.

Поръчителите на убийството:
Станислав Христов Михайлов е роден на 6 октомври 1971 г. Завършва право в СУ "Св. Климент Охридски" с магистърска степен. Има специализирана адвокатска практика и съдебно представителство по реда на ДПК и данъчното законодателство, специализирана адвокатска практика и съдебно представителство в производства по ликвидация и несъстоятелност.

От 1998 г. е водещ адвокат, отговорен за събиране на държавните вземания на ДФ "Земеделие" на база сключен договор. От 1995 г. до 1999 г. е асистент в Икономическия университет във Варна. Води самостоятелни курсове по финансово право, търговско право и обща теория на правото.

Бил е и съдружник и главен консултант в Консултантска агенция "Христа" ООД в периода 1994 - 1998 г. През 1995 г. е работил в общинската администрация на Варна като старши юрисконсулт.

На 29 юли 2002 г. финансовият министър Милен Велчев назначава Станислав Михайлова за изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания.

На 7 ноември 2005 г. Михайлов подава оставка. Тя е приета от министър – председателя Сергей Станишев и финансовия министър Пламен Орешарски.

В средите на турските бизнесмени се говореше, че ексшефът на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов и лидерът на ДПС Ахмед Доган имат лично “дялово участие” в захарния картел на Гриша Ганчев.

Михайлов е съдружник в "Триада Софт" - ООД - Варна и "Михайлов и Михайлов" - ООД - Бургас.

Той е председател на "Фондация за обществено развитие" - Варна, член на Варненската адвокатска колегия.

Георги Костов е член на Варненската адвокатска колегия, бивш съдия във Варненски окръжен съд, частен съдебен изпълнител, собственик на фирма, която се занимава с различни сделки, включително и за недвижими имоти

Автор: Фактор , Източник: Фактор, Медиапул, Фокус




Ключови думи: бизнесмен, Стоян Стоянов, убит, поръчители, Бургас, убийство,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |