В новините
 
29.03.2024 04:39
Търсене
 
 
31.08.2010
На 30-ти август повече от 70 човека отпразнуваха 30 години от обявяването на Атанасовско езеро за резерват
В единствения мрачен ден на август, РИОСВ - Бургас, БДЗП и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) организираха един нетрадиционен празник за отбелязване годишнината на резервата. Прохладното време успя да уплаши повечето от редовните посетители на лугата и лечебната кал, които ежедневно се възползват от гостоприемството на „Черноморски солници” и изпълват басейните с червеникава течност. Специално за тях организаторите поставиха голяма информационна табела за Атанасовското езеро и ползите му за птиците, хората и здравето., защото е важно все повече бургазлии да знаят какво богатство притежаваме в рамките на самия град. Дървената част на табелата бе изработена и монтирана от участниците в природозащитната бригада на БДЗП, а информационната от БФБ. Празничната лента бе развързана от стопанина на резервата – РИОСВ.
30.08.2010
Българка е сред основните организатори на Яхтеното шоу в Монако
Варненката Ана Иванова, която през 2008-ма беше провъзгласена за „Мисис България Вселена”, а през 2009-та грабна титалата „Мисис Вселена Европейски Съюз”, живее от 5 години на Лазурния бряг и е дясната ръка на кмета на Босолей /предградие на Монако/ - Жерар Спинели. Красивата българка е не само изключителен пример за успял сънародник в чужбина, но и впечатлява с рядка скромност. 32-годишната Ана е политолог по образование и майка на близначките Валерия и Доротея /на 6 г/. Като собственик на модна агенция Butterfly и асоциация Fashion Butterfly, Иванова е ексклузивен притежател на лицензиите за всички конкурси за красота във Франция – „Mini Princess&Prince”, „Miss Mama Noel”, “Miss Monte Carlo”. Освен това изящната дама е основен инициатор на всички модни дефилета в Монте Карло, а тази година нейната агенция спечели конкурса да организира коктейлните партита през трите вечери на най-голямото събитие на годината на Лазурния бряг – „Яхт Шоу Монако”.
19.08.2010
Ползите от многообразието за едно по-силно общество
Не пропускайте да се насладите на уникалното многообразие от танци и музика. На 21 и 22 август, 5-ят Национален фестивал на етносите – "България за всички", ще посрещне етнически групи и култури от цяла България. Организиран съвместно от Община Варна, читалище "Христо Ботев" и с подкрепата на Министерството на културата, фестивалът цели да изтъкне предимствата на етническото и културното многообразие в нашето общество, показващи красотата на традициите на различните етнически групи. Европейската комисия със своята кампания "За различността. Против дискриминацията.” подкрепя фестивала, на който различни етнически групи имат възможност да празнуват собствените си традиции, като в същото време приветстват различните, независимо от техния расов или етнически произход, религия или убеждения, увреждане, възраст или сексуална ориентация.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |