В новините
 
28.03.2024 12:06
Търсене
 
 
05.10.2010
Работодателите не приемат предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване
Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - Гласът на българския бизнес и Съюз за стопанска инициатива като представители на българския бизнес и като социални партньори, признати официално от българското правителство, изразяват категорично несъгласие с предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване /ДОО/ с три процентни пункта. Такова увеличение, би имало процикличен характер с тежки последствия за нивото на безработицата и сивата икономика в България за следващите няколко години и ще забави излизането на страната от кризата.
10.09.2010
АВТОАГРЕСИЯТА В ЮНОШЕСКА ВЪЗРАСТ - 10 септември е обявен от Световната здравна организация за Световен ден за превенция на самоубийствата.
Психичното здраве е състояние на благополучие, при което човек има реална преценка за своите умения и възможности, способен е да се справя с нормалните стресови фактори на живота и умее да създава и подържа хармонични взаимоотношения. Когато човек не постига желаното състояние на благополучие може да отключи развитието на различни психични и неврологични разстройства. Те са реални заболявания, които засягат деца и възрастни, от всички слоеве на обществото, независимо от материалното положение или интелектуалния капацитет на човека. Тези разстройства причиняват много страдания както на индивида, така и на хората около него. Те могат да доведат до инвалидност и смърт на човека страдащ от психични и неврологични разстройства.
30.08.2010
Изгубване на деца са сред най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж
Плаж Бургас – Север ще работи официално до 12 септември. Това каза за радио „Фокус”- Бургас Николай Иванов, началник „Водно спасяване” на плажа и началник на Асоциацията по водно спасяване в Бургас. До тази дата на бургаския плаж ще работят 30 спасители по двойки за всеки пост. След официалния край на сезона в продължение на седмица или 10 дни, зависи от концесионера, ще има обходни двойки по плажа, обяви още той. Най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж са изгубване на деца. В най-посещаваните дни от седмицата събота и неделя доста родители губят от поглед децата си. Всекидневно спасителите на бургаския плаж се сблъскват и с вадене на хора от водата. Причините са различни, но най-вече затруднена ситуация при ползване на дюшеци при силно вълнение и жълт флаг. Има ги проблемите с ентусиастите, които скачат от Мостика, въпреки че не могат да плуват. По думите на Иванов най-дисциплинирани са плажуващите от Бургас. „Те са свикнали с нашия начин и метод на работа и ни слушат доста повече от останалите”, посочи Николай Иванов.
30.08.2010
Българка е сред основните организатори на Яхтеното шоу в Монако
Варненката Ана Иванова, която през 2008-ма беше провъзгласена за „Мисис България Вселена”, а през 2009-та грабна титалата „Мисис Вселена Европейски Съюз”, живее от 5 години на Лазурния бряг и е дясната ръка на кмета на Босолей /предградие на Монако/ - Жерар Спинели. Красивата българка е не само изключителен пример за успял сънародник в чужбина, но и впечатлява с рядка скромност. 32-годишната Ана е политолог по образование и майка на близначките Валерия и Доротея /на 6 г/. Като собственик на модна агенция Butterfly и асоциация Fashion Butterfly, Иванова е ексклузивен притежател на лицензиите за всички конкурси за красота във Франция – „Mini Princess&Prince”, „Miss Mama Noel”, “Miss Monte Carlo”. Освен това изящната дама е основен инициатор на всички модни дефилета в Монте Карло, а тази година нейната агенция спечели конкурса да организира коктейлните партита през трите вечери на най-голямото събитие на годината на Лазурния бряг – „Яхт Шоу Монако”.
22.08.2010
БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ПРЕЗ ОКОТО НА ДЕТЕТО
На 21 август 2010г. от 10.30ч. в Южния парк в София се проведе мероприятие на тема „Безопасността на пътя през окото на детето”. Организатори на събитието са Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и Съюза на българските автомобилисти, в партньорство с Пътна полиция и Българският червен кръст и със съдействието на Столична община. Идеята на събитието беше да привлече внимание към една изключително актуална тема – безопасността на нашите деца по пътищата. За съжаление, статистиката за пътните инциденти в България продължава да бъде мрачна. Това налага нуждата от подобни мероприятия, които да отправят послание към обществеността като цяло, а също така и апел към родителите да напътстват своите деца и да им дават добър личен пример в познаването и спазването на правилата за безопасност на движение.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |