В новините
 
28.03.2024 16:36
Търсене
 
 
31.08.2010
На 30-ти август повече от 70 човека отпразнуваха 30 години от обявяването на Атанасовско езеро за резерват
В единствения мрачен ден на август, РИОСВ - Бургас, БДЗП и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) организираха един нетрадиционен празник за отбелязване годишнината на резервата. Прохладното време успя да уплаши повечето от редовните посетители на лугата и лечебната кал, които ежедневно се възползват от гостоприемството на „Черноморски солници” и изпълват басейните с червеникава течност. Специално за тях организаторите поставиха голяма информационна табела за Атанасовското езеро и ползите му за птиците, хората и здравето., защото е важно все повече бургазлии да знаят какво богатство притежаваме в рамките на самия град. Дървената част на табелата бе изработена и монтирана от участниците в природозащитната бригада на БДЗП, а информационната от БФБ. Празничната лента бе развързана от стопанина на резервата – РИОСВ.
30.08.2010
Българка е сред основните организатори на Яхтеното шоу в Монако
Варненката Ана Иванова, която през 2008-ма беше провъзгласена за „Мисис България Вселена”, а през 2009-та грабна титалата „Мисис Вселена Европейски Съюз”, живее от 5 години на Лазурния бряг и е дясната ръка на кмета на Босолей /предградие на Монако/ - Жерар Спинели. Красивата българка е не само изключителен пример за успял сънародник в чужбина, но и впечатлява с рядка скромност. 32-годишната Ана е политолог по образование и майка на близначките Валерия и Доротея /на 6 г/. Като собственик на модна агенция Butterfly и асоциация Fashion Butterfly, Иванова е ексклузивен притежател на лицензиите за всички конкурси за красота във Франция – „Mini Princess&Prince”, „Miss Mama Noel”, “Miss Monte Carlo”. Освен това изящната дама е основен инициатор на всички модни дефилета в Монте Карло, а тази година нейната агенция спечели конкурса да организира коктейлните партита през трите вечери на най-голямото събитие на годината на Лазурния бряг – „Яхт Шоу Монако”.
30.08.2010
30 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО ЗА РЕЗЕРВАТ
Има едно място край Бургас, което е птици, сол и хора. Притегателно е за много хора от различни страни и по различни причини. За природолюбителите това е птичият рай на България, където могат да се видят над 300 вида птици, за любителите на здравословния начин на живот, това е мястото, където могат да се отдадат на полезни процедури с лечебна луга и кал, а за кулинарите – това е мястото, където се получава така ценната готварска сол. Да, има такова място, и то се нарича Атанасовско езеро. През 2010 г. се честват 30 години откакто езерото е обявено за резерват – първо природен, а от 1999 г. поддържан. На всяка кръгла годишнина тези, които обичат езерото или работят за неговото опазване, организират малък празник, за да обърнат внимание на ценността или проблемите на резервата. Обикновено празникът е свързан с птиците и включва разходка със солничарското влакче. Тази година обаче три организации обединиха усилия в желанието си да насочат празника не към „обичайните заподозрени” – институции, еколози, а към жителите и гостите на Бургас, които посещават езерото заради неговите лечебна луга и кал, които дори не са чували за резервата или не подозират, че живеят в близост до такова уникално за Европа място. Каним Ви на 30 август 2010 г. (понеделник) от 17:30 часа в Южната част на Атанасовско езеро при басейните с лечебната луга и кал (между Администрацията на Солниците, морето и бившето корабче „Чайка”) на един по-различен рожден ден. Честването на рождения ден на резервата се организира от Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас (РИОСВ), Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ).
19.08.2010
Ползите от многообразието за едно по-силно общество
Не пропускайте да се насладите на уникалното многообразие от танци и музика. На 21 и 22 август, 5-ят Национален фестивал на етносите – "България за всички", ще посрещне етнически групи и култури от цяла България. Организиран съвместно от Община Варна, читалище "Христо Ботев" и с подкрепата на Министерството на културата, фестивалът цели да изтъкне предимствата на етническото и културното многообразие в нашето общество, показващи красотата на традициите на различните етнически групи. Европейската комисия със своята кампания "За различността. Против дискриминацията.” подкрепя фестивала, на който различни етнически групи имат възможност да празнуват собствените си традиции, като в същото време приветстват различните, независимо от техния расов или етнически произход, религия или убеждения, увреждане, възраст или сексуална ориентация.
18.08.2010
38-ми Международен фолклорен фестивал Бургас 2010, програма
Международен фолклорен фестивал Бургас 2010 23 август Дефиле на участниците, пл. Тройката 18:00 Концерт на всички ансамбли, Летен театър 20:00 24 август Ансамбли от Башкортостан и Япония, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Словакия, Оркестър пред летния театър, 19:00 Ансамбли от Сърбия, Словакия, Грузия, Летен театър, 20:00 25 август Представяне на фолклора на Странджа. С: Жечка Сланинкова, Оркестър Странджа, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Грузия и Турция, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Башкортостан, Оркестър пред летния театър, 19:00 Ансамбли от Босна и Херцеговина, Румъния, Башкортостан, Летен театър, 20:00 26 август Ансамбли от Босна и Херцеговина, Румъния, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Сърбия, Оркестър пред летния театър, 19:00 Ансамбли от САЩ, Турция, Фолклорен ансамбъл Атанас Манчев Летен театър, 20:00 Концерт на всички ансамбли, Открита сцена до Пантеона, 22:00 27 август Дефиле на участниците, пл. Тройката, 18:00 Гала концерт, Летен театър, 20:00
16.08.2010
Несебър избра своята кралица
Вечерта преди 15 август ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички. Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блеснаха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.
12.08.2010
Парад на ветрилата, грандиозен спектакъл- собствен продукт, тематични партита и важни екопослания – естетически акценти в празника на града
От повече от 120 години Несебър чества своя празник на 15 август, когато българската православна църква отбелязва деня на голяма Богородица. В последните няколко години големият ден за града на ЮНЕСКО се чества по-различно и има нов формат, като предстоящият празник ще премине под мотото „Аз обичам зелен Несебър”. Това е една инициатива на община Несебър, чиято идея е да се акцентира върху екологията, която е приоритетна политика за 2010 за всички общински структури. Фокусът на внимание ще бъде към чистата природа, чистото море и плажове. Целта на инициативата е отговорно отношение към природата да стане начин на мислене, действие и начин на живот. Защото какво представлява туризма без чисто море и чисти плажове?!
09.08.2010
Над 200 арт творби участват във форума за съвременно изкуство „Приятели на морето”
160 автора от цялата страна с общо 208 творби участват в тазгодишното издание на Националния конкурс за живопис, графика и скулптура „Приятели на морето”, организиран от Община Бургас, Дружеството на художниците и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски”. Възникнал преди повече от 40 години, това е един от най-престижните арт форуми в България, даващи възможност за изява на съвременните творци. Най-добрите произведения традиционно ще бъдат представени в изложба, която ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Бургас от 21 август до 16 септември в Галерията на СБХ-Бургас и БХГ „П. Задгорски”. Вече са известни и имената на победителите в конкурса. Те бяха избрани миналата седмица след заседание на жури, съставено от видни български художницис председател Стоян Цанев.
27.05.2010
5-ти рожден ден на AnimeS-bg.com
За пета поредна година
AnimeS-bg.com ще събере феновете на популярното японско изкуство аниме и манга. Екипът на сайта ви предлага възможността да присъствате в единственото по рода си събитие в България. Партито ще се проведе на 17 юли (събота) с начален час 11:00 и ще продължи до 20:00 часа. То ще бъде в парти център “4 km” в София. Мястото е избрано с оглед на големия си капацитет (над 2500 правостоящи места и площ от 2000 кв.м.), както и с оглед на подходящите за целите на събитието дизайн и мултимедийни възможности (озвучителна система с 40 киловата мощност и ефектно осветление). Самото събитие ще представлява шоу, включващо множество елементи. Ще бъде осигурена богата музикална програма, която съчетава 2 уникални български рок групи на живо, а именно Обратен ефект и Funky Buzz. Ще има игри с публиката, косплей конкурс, amv контест, турнир по електронни игри и други. Освен това ще се състоят награждаванията в станалия традиционен конкурс за Miss. и Mr. AnimeS. Не на последно място, събитието ще бъде оживено от специална програма, включваща аниме визуализации, извършвани с последно поколение проектори. Входа е свободен за деца под 14 години!
14.05.2010
Спасовден в Бургас бе посрещнат с „Пъстра трапеза”
Бургас стана домакин на фестивалът „Пъстра трапеза на гости в моя град”, който се провежда за първи път тук. Събитието съвпадна и със Спасовден, който е професионален празник на хлебопроизводителите и сладкарите. По традиция всяка година на площад „Тройката” се провежда изложение на хлебопроизводители и сладкари от целия регион, но този път Бургас се превърна в кулинарна арена и обхвана всички сфери на гастрономията. От името на Община Бургас, фестивала откри Стефан Дубаров – директор на Териториална Дирекция „Приморие” и Павлин Петров – председател на асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите. Официални гости на събитието, а впоследствие и журиращи в конкурсната програма бяха Димитър Людиев – председател на федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, Костантин Луков – зам. председател на ОбС Бургас и инж. Янка Маркова – технолог в Община Бургас. Фестивалът е единствен по рода си в България и включва в себе си богата фолклорна програма, конкурс за рисунка на кулинарна тематика и кулинарна изложба, на която всеки заявил участие, може да покаже готварските си умения.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |