В новините
 
16.04.2024 21:25
Търсене
 
 
31.08.2009
РУМЕН СПАСОВ И ДАНИЕЛА ПЕНЕВА ПЛЕНИХА ЖРЕЦИТЕ НА МУЗИТЕ
След като завладяха сърцата на меломаните на бардфеста “Морски струни” в Несебър, поетът с китара Румен Спасов и дуетната му половинка с цигулка / и какъв глас само!/ Даниела Пенева, пяха и на Международния младежки фестивал “Жреци на музите” в община Царево. Журналистът, филолог, интелектуалец, и съвсем не на последно място, зам.-главен редактор на в-к “Аз Буки”, покори сърцата на младите жреци на музите не само с глас, а и с магията на изящното слово, толкова чувствено и търсещо духа, колкото само влюбения в музиката и поезията може да поиска. Спасов и Пенева изпяха “Свободата”, “Душата и тялото”, “Смъртта на морето” и други емблематични парчета, които звучаха особено внушително под звездното созополско небе, а слушателите, някои от които за първи път чуваха подобен тип музика, успяха да усетят поезията и словото, вплетени в едно с вълшебството на плачещата цигулка на Даниела.
24.07.2009
Двама бургазлии сред шефовете на БНБ с досиета
Проверени са били 309 лица, а 10 не подлежат на проверка. За едно лице не са били изпратени всички необходими данни и за него проверката продължава Двама бургазлии са сред обявените вчера имена на служители на Българската народна банка, които са сътрудничили на Държавна сигурност и разузнавателните служби. Извършена е била проверка на управителя, подуправителите, председателя, заместник-председателите, членовете на Управителен, Надзорен и Контролен съвет, директорите, заместник-директорите, ръководителите на отдели и ръководителите на сектори в БНБ. Проверени са били 309 лица, а 10 не подлежат на проверка. За едно лице не са били изпратени всички необходими данни и за него проверката продължава. Иван Драгневски става член на Управителния съвет на 10 ноември 1989 г. и е председател на БНБ от 20 декември 1989 до 9 януари 1991 г. Той е работил като осведомител на ДС с псевдоним Гораст от 1972 до 1978 г. Проф. Тодор Вълчев, член на Управителния съвет и управител на БНБ в периода 1991-1996 г., е бил агент на ДС с псевдоним Сотир от 1951 до 1973 г. През 1990 г. са били издадени указания и са били положени специални усилия да бъдат заличени от всички картотеки данните за агент "Сотир". Любомир Филипов - агент от 1972 до 1974 г. с псевдоним Ровър - е бил член на Управителния съвет (1991-1997), началник на управление (от 10 ноември 1989 до септември 1994 г.), подуправител от 1994 до 1996 и управител от януари 1996 до юни 1997 г. Член на Управителния съвет и на Пленарния съвет на БНБ от 09.10.1991 г. до 08.07.1996 г. е бил Стоян Шукеров, който е бил секретен сътрудник на ДС с псевдоним Огнян от 1970 до 1982 г. Членове на Управителния съвет на БНБ са били и агентите Стати Статев, Пламен Илчев, Камен Тошков. Някои агенти на ДС, обявени по-рано при други проверки, са заемали ръководни постове и в БНБ: бившият депутат и служител в администрацията на президента Венцеслав Асенов Димитров, Александър Урумов, началник-отдел в БНБ в момента, Кольо Парамов, главен ревизор на БНБ през 1996-1998 г. и др. Сред другите обявени вчера има началници на отдели, на регионални клонове, двама шефове на почивни бази, като едната е в Приморско и дори управител на учрежденски стол.
23.06.2009
Инициативен комитет подкрепи мажоритарната кандидатура на Любoмир Пантелеев, Бургас
Инициативен комитет от изтъкнати личности в областта на науката, културата, образованието и бизнеса в подкрепа на мажоритарната кандидатура на Любомир Пантелеев за народен представител от Втори Бургаски избирателен район бе създаден вчера. В Инициативния комитет се включиха Недялко Йорданов, акад. Никола Съботинов, проф. Иван Маразов, Антон Дончев, проф. Иван Добревски, Нешка Робева, Виолета Гиндева, Тончо Русев, Стоян Попов, проф. Галя Христозова, Валери Еличов, Георги Делчев, д-р Валя Маразова, Валентина Николова, Тодор Пройков, Петко Арнаудов, Иван Иванов, Лиляна Димова, Стефан Бонев, Георги Димитров, Златка и Ирина Ставреви, Иван Захариев, Енчо Рачев, Райна Рачева, кап. Манол Манолов, доц. Иван Ганев, доц. Маруся Любчева, Димитър Шишманов, Коста Папазов, Ненко Токмакчиев, Пеньо Костадинов, Йордан Маринов, Любомир Добрев, Галя Петкова и други.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |