В новините
 
28.03.2024 13:46
Търсене
 
 
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
24.06.2009
Ако всички хора узнаят истината за наркотиците, те ще разберат, че светът без дрога дарява живот и е най-хубавото място за живеене
Всяка година на 26 юни се отбелязва Световния ден за борба с наркотиците. На този ден хората по света изразяват активната си позиция и съпричастност в борбата с наркотиците. Милиони млади хора и техните семейства живеят с проблема, свързан с дрогите. Рязко се снижава възрастта на първия опит на употреба на наркотици. Този факт, заедно с лесната достъпност и ниската им цена в България буди особена тревога. Наркотиците са едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Те са част от цивилизацията, културата и митовете, и присъстват в живота ни, независимо дали приемаме съществуването им или не. Наркотиците “проникват” навсякъде и никой, независимо от социалния си статус, образование, материална задоволеност или нищета, не е предпазен от сблъсък с тях. Многомилионната армия на консуматорите на дрога непрекъснато расте и което е по-страшно, непрекъснато се подмладява.
23.06.2009
Даниела Божинова – мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП ЗЕЛЕНИТЕ в Бургас: Зелената вълна идва
Даниела Божинова е родена в Бургас. Завършила е арабистика, английска филология и международно право. Притежава сериозен международен опит в резултат на работата си в Северна Африка и като регионален директор на програми на САЩ за развитие на гражданския сектор в България. От края на 90-те години ръководи Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива със седалище в Бургас, като развива проектна и застъпническа дейност в защита на човешките права и разширяване на местната демокрация. Организатор на кампании в защита правото на достъп до архитектурната среда на хората с увреждания, за по-голямо участие на жените в местното самоуправление, за защита на екологичните права на хората от Черноморието и Югоизточна България. Привърженик е на идеите на пряката демокрация като коректив на представителната. Убедена е, че въвеждането на механизми за гражданска законодателна инициатива, референдум и отзоваване на изборни длъжности биха променили българския политически модел и осигурили смислено гражданско участие, граждански контрол, ниско ниво на корупция. Автор на книги и публикации за европейската интеграция, референдума и др.
19.06.2009
Атака срещу ГЕРБ? Основният публичен сблъсък в Бургаския многомандатен район ще бъде между първите петима в листите на двете партии
Без да подценяваме подготовката на ДПС за решаващия вот на 5 юли, тук на повърхността излиза само битката между националистите и представителите на Бойко Борисов. Те вече излязоха пред медиите, докато хората на Доган стоят в сянка в очакване на решаващия ден и едва ли ще дръзнат да дават пресконференции. Още повече, че с отпадането на Несрин Узун и Фатме Илияз новите попълнения на Доган могат да имат сериозни неприятности, ако им бъдат задавани въпроси. Вече се носи мълвата, че Узун и Илияз са били елиминирани заради дълбоки различия с Доган по усвояването на пари от важен инфраструктурен обект на наша територия. Срещу тях самите обаче вътрешните им врагове също имали компромати. Засега се пазело крехко равновесие, което трябвало да се задържи без резки движения между двата лагера. Само мажоритарният им кандидат Йордан Цонев се е заредил като за война и води истинска кампания да стане първи сред личностите, за да докаже на Доган, че Бургас го обича.
19.06.2009
противодействие на икономическата криза
Ръководството на КНСБ оценява намеренията на кабинета за замразяване работните заплати на стотици хиляди работници и служители като поредна необмислена единична инициатива под егидата на противодействие на икономическата криза. Вместо последователни реални действия за стимулиране на българската икономика и осигуряване на приходи в държавния бюджет, демонстрира се активност, която води до допълнително ограничаване на потребителското търсене. Икономията от заплати днес ще нанесе траен отпечатък и ще провокира последици с логичен прокризисен ефект. Вероятно управляващите не се тревожат от набиращата мащаб и дълбочина негативна ситуация в потреблението на стоки и услуги за ежедневието и бита или оценяват положително, може би и като свой принос, трайните промоции и снижени цени в магазините на страната, за които отново няма желаещи.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |