В новините
 
28.03.2024 17:45
Търсене
 
 
10.12.2010
След най-добрият за живеене Бургас стана и най-социалният град в България
Даже циганката с метлата от „Титан“ взема 500 лв. заплата и 100 лв. за храна текст към снимка: Зам.кметът по екологията Атанаска Николова опитва да убеди Владимир Павлов (до прозореца), че няма нужда да се кахъри откъде ще дойдат 15,5 млн.лв., за да ги налее общината на „Титан“ Това може да се каже със сигурност, защото Bourgas.org стана единствен свидетел от медиите на едно решение - приемането на най-важната точка от бюджета на морската община за 2012 г. Кметската администрация, начело с кмета от ГЕРБ Димитър Николов произвеждат чудо след чудо в условията на задълбочаващия се недоимък в страната. Впрочем Бургас е ненадминат първенец по привличане на милиони левове по инфраструктурни проекти и в момента целият е разкопан, за да бъде преобразен напълно догодина напролет. Така, вчера дори и опозицията на герберовото мнозинство в ОбС, начело с шефа на СКАТ Тв Валери Симеонов, остана с пръст в уста, защото нямаше какво повече да добави в полза на гражданите. Така Бургас, който беше обявен наскоро като най-добрият за живеене, оглави и доста по-важна класация – гражданите му ще плащат най-ниската такса смет и битови отпадъци, която ще остане непроменена през 2011 г . – 1 промил. За сравнение в Стара Загора налогът догодина ще е 2 промила, в Пловдив – 1,3, в Русе – 1,2, а в Плевен – 1,8. „Базирали сме услугата на задълбочени изчисления“, каза зам.кметицата по екология Атанаска Николова.
22.11.2010
Нов клуб към БМЧК-Бургас
На 18. 11.2010г. бе учреден нов клуб на БМЧК-Бургас в Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев” Бургас. В новосформирания клуб се включиха 24 доброволци, които изявиха желание да участват в дейностите на организацията. Бе им направена презентация за БМЧК – историята, дейностите, основните принципи и мисията на младежката структура. На финала членовете на клуба си избраха клубен координатор и си изработиха план за действие в съответствие с предстоящите кампании в организацията. Те проявиха интерес към коледната инициатива на БМЧК-Бургас „Подари Коледа”, както и към предстоящото отбелязване на 1 декември , Световен ден за борба със СПИН. БМЧК-Бургас има над 200 членове и доброволци, които работят по направленията Първа помощ, Екология, Здраве и Социални дейности. Те организират акции и благотворителни кампании, участват в обучения и семинари, изнасят лекции в училищата и промотират здравословния начин на живот.
27.10.2010
Представиха бургаски екопроекти на конференция на ЕС
Пред 150 участника от 45 града от Източна Европа, Кавказките републики и Централна Азия заместник - кметът Атанаска Николова изнесе презентация, показваща инициативите на Бургас по посока справяне с климатичните промени. Представени бяха проектите на Община Бургас за подобряване на енергийните характеристики на многофамилни жилища и обществени сгради /училища, административни, културни институции/; проект за Интегриран градски транспорт, вкл. изграждане на велоалеи и подмяна на автобусния автопарк с такъв, който замърсява по-малко околната среда; поставяне на автономно улично осветление, ползващо слънчева енергия; сформиране на Консултативен съвет за устойчиво енергийно развитие и разработване на дългосрочна енергийна стратегия на община Бургас; провеждане на обществени кампании като Седмица на екологията, Деня без автомобил, отбелязване на Международния ден на земята, Деня на околната среда, др.
26.09.2010
Семинар в странджанското село Бръшлян, за утвръждаване на марката Странджа
На 27 и 28 септември 2010 г. в странджанското село Бръшлян, Българска Фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекцията на природен парк „Странджа” организира семинар на тема: „Устойчиво местно развитие и развитие на Регионална марка „Странджа”. Интересът от страна на местните хора е много голям – в семинара ще вземат участие над 50 човека от 15 населени места в природен парк „Странджа – това са предимно собственици на къщи за гости, сертифицирани с регионалната марка „Странджа”, туристически водачи, производители на манов мед и други местни предприемачи, развиващи природосъобразни бизнеси. Основен лектор ще е г-н Бьорн Арне Нес от норвежкия Директорат за управление на природата, партньор на БФБ в реализирането на Проекта. Лектори ще бъдат още представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, юристи, експерти в областта на екологията и устойчивото развитие.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |