В новините
 
28.04.2024 21:26
Търсене
 
 
22.08.2010
Удостоиха заместник-кмет със званието „Почетен гражданин на община Несебър”
Общински съветник от партия „ДЕЛА” - по вече утвърден, скандален маниер на поведение, отново внесе смут в публичното пространство и се опита чрез изяви в медиите да манипулира общественото мнение ден преди сесията на Общински съвет –Несебър. Става дума за изявления на Атанас Терзиев по входирана докладна записка N445 /10.08.2010 г. относно прекратяване на съсобственост, чрез изкупуване на дела на община Несебър в УПИ II, кв.93 по плана на гр. Несебър. За своеволните си изказвания, преди колегите на съветника да са упражнили правото си на глас по въпросната точка, Терзиев получи остра публична забележка от председателя на ОбС Благой Филипов още в началото на сесията. „Към тази докладна записка има още две предложения. Не е допустимо общински съветник да прави каквито и да е било изказвания преди точката да бъде гласувана”, бе категорична позиция на председателя. „Ако някой не може да привлече вниманието към себе си, извършвайки доблестни дела, създава скандали и интриги. Има съветници, които живеят от сесия до сесия, за да може чрез коментар по някоя точ
07.05.2010
ПРОЛЕТ 2010 с изненади за изложители и посетители
Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитeлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив. Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат - „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката е изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата.
06.04.2010
СВЕТЛАТА СЕДМИЦА
Вчера започна Светлата седмица. Според каноните през нея не се извършват венчавки, тъй като това са празнични дни и няма по-голямо тържество от Христовото възкресение. Светлата седмица 5 април † ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - ПАСХА - ВЕЛИКДЕН. Св. мъченици Агатопод и Теодул. Св. преподобни Марк Атински (Св. Марк Трачески) († ок. 400) 6 април † ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - ПАСХА - ВЕЛИКДЕН. * Успение на св. Методий Славянобългарски († 885). Св. Евтихий, патриарх Цариградски (VI). Свв. мъченици Тимотей и Диоген Македонски 7 април * Светла сряда (Блажи се). Св. преподобни Георги, епископ Митилински 8 април * Светли четвъртък Св. патриарх Йосиф Прекрасни (Целомъдрени) († ок. 1700 г. пр.Хр.). Свв. апостоли Иродион, Агав, Руф, Асинкрит, Флегонт и Ермий от седемдесетте апостоли.. Св. мъченик Павсилип (I-II век). Св. Целестин, папа Римски († 432) 9 април * Светли петък. Животоприемни източник (Блажи се). Св. мъченик Евпсихий († 362) 10 април * Светла събота. Св. мъченици Терентий и Помпий 11 април † Втора неделя след Пасха - ТОМИНА НЕДЕЛЯ. Св. свещеномъченик Антип, епископ на Пергам Асийски (I-II век)
09.01.2010
Божидар Димитров: Възродителният процес е несравним с изселването на тракийските българи
Смятах, че въпроса с компенсациите трябва да бъде решен справедливо преди Турция да стане член на ЕС и че това е условие, а не пожелание, казва министърът, отговарящ за българите в чужбина -Г-н Димитров, премиерът Борисов остана недоволен след вашите изказвания за изплащане на компенсации за тракийските бежанци, като условие за влизане на Турция в ЕС. Съжалявате ли, че изобщо се изказахте по въпроса? -Сбърках в това, че неправилно бях интерпретирал за себе си предприсъединителния доклад от началото на миналата година за напредъка на Турция по отношение кандидатурата й за ЕС. В него се казва, че въпросът с компенсациите за тракийските бежанци трябва да бъде решен справедливо. Аз смятах, че това е условие за приемането на Турция в ЕС, но се оказа, че не е условие, а само едно пожелание, което няма юридическа стойност. И аз, заявявайки това в публичното пространство, поставих в много неудобно положение премиера, тъй като такова решение на правителството или на Народното събрание няма. И това наистина е тежък гаф. Аз съм готов да понеса своята отговорност за него. -Някои от критиците на каузата за изплащането на компенсации за тракийските бежанци твърдят, че Турция също може да прояви такива претенции заради т. нар. възродителен процес... -Не е така. При възродителния процес на изселниците не са им отнети имотите. На тях не им е отнето гражданството. Докато през 1913 г. на българите е отнето и поданството, както се е казвало тогава. Освен това тогава около 50 хиляди българи са загубили живота си, били са изклани. Докато по време на възродителния процес такова нещо не се е случило. Имаше една голяма екскурзия, но дори и тя не беше насилствена. Много от изселените с турски имена се завърнаха по родните си места в своите си имоти. Т.е. те просто са били на една голяма екскурзия. Така че нещата са несравними. Не са сравними и с т. нар. изселвания от 1878 г. до 1889 г., тъй като и тогава изселването беше доброволно, а тези, които завинаги скъсваха с България най-спокойно си продаваха имотите. Конфискувани турски имоти няма. -Защо турската страна никога не е започнала да изплаща тези компенсации, след като се е съгласила да подпише Ангорския договор?
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |