В новините
 
29.03.2024 02:11
Търсене
 
 
08.10.2009
ОТВОРЕНО ПИСМО от Здравко Бойков Генчев
Пиша Ви относно проекта за изграждане на нефтопровод „Бургас-Александруполис“. Завършил съм "Икономика на туризма" в Икономически университет - Варна и целия ми живот е тясно свързан с туризмът. Това огромно по мащаб съоръжение е ще носи в най-добрия случай само 35 милиона долара годишно. Според учените, независимо от предохранителните мерки, при прехвърлянето на големи обеми петрол, не може да се елиминира риск от разлив на значителни количества нефт, в най-добрия случай. При най-лошия сценарий може да се стигне до екологична катастрофа от невиждан за страната ни мащаб с непредвидими последици. Отливът на туристи ще причини загуби, много пъти по-големи от общата печалба на България от нефтопровода. За това не е нужен разлив: само лошата реклама от присъствие на танкери ще е достатъчна.
25.08.2009
Катастрофа край Царево
На 24.08.т.г. около 14.30 ч. на кръстовището на улиците «Михаил Герджиков» и «Георги Кондолов» в Царево възниква пътен инцидент между : л.а. «Пежо 106», с бургаска регистрация, управляван от 25 год. Ж.М. от Царево и л.а. «Фолксваген Голф», без застраховка «Гражданска отговорност», управляван от 28 год. Д.Г. от Царево. При направената справка е установено, че управлявания от Д.Г. автомобил е с поставени регистрационни табели, отговарящи на друг л.а. - а именно «Алфа Ромео 33», собственост на 23 годишен мъж от Царево. Причини за ПТП : водачът на л.а. «Пежо» навлиза в кръстовището и не пропуска движещия се по път с предимство л.а. «Фолксваген Голф». За изясняване на случая л.а. «Фолксваген Голф», с поставените чужди регистрационни табели е иззет за извършване на необходимите следствено-процесуални действия. По случая е образувно досъдебно производство.
16.08.2009
Виновникът за зловещата катастрофа в Бургас - с 1,5 промила алкохол в кръвта
Във връзка с тежката пътна катастрофа, възникнала около 17.20 ч. на 15.08.т.г. на ул. «Тодор Александров», при която загинаха трима души, от водачът на лекия автомобил «Алфа ромео», с бургаска регистрация - Владо Айрянов, 31 годишен от Бургас, причинил катастрофата, е взета кръв за анализ. От експертизата в кръвта на водача са констатирани 1.50 промили алкохол. Установено е, че Владо Айрянов е придобил правоспособност през 2004 година, като до момента е санкциониран два пъти за управление на МПС без свиделство за правоуправление и са констатирани още 11 нарушения като правоспособен водач, сред които : за превишена скорост, леко пътно транспортно произшествие, три пъти за управление на МПС след употреба на алкохол, шофиране без колан, неносене на «Гражданска отговорност» и др. На 19.06.2006 год. в 22.00 ч. при проверка от служители на «Пътна полиция» при Областна дирекция на МВР - Бургас Владо Айрянов е изпробван с дрегер за наличие на алкохол в кръвта, който е отчел 1,38 промила. Районен съд - Бургас е наложил глоба в размер на 600 лв. и 4 месеца лишаване от правоуправление. На 01.11.2006 год. Владо Айрянов отново е спрян за проверка от служителите на КАТ, като дрегерът е отчел 1,63 промила. Втората присъда постановена от Районен съд - Бургас е : лишаване от правоуправление за срок от 2 месеца и пробация за срок от 6 месеца. На 10.09.2007 год. Владо Айрянов отново е установен да шофира, след употреба на алкохол, с концентрация в кръвта 0,74 промила, за което от «Пътна полиция» - Бургас му е наложено лишаване от правоуправление за срок от три месеца и глоба в размер на 200 лв.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |