В новините
 
28.03.2024 19:25
Търсене
 
 
08.02.2011
Жул Верн - една подсказка от Google
Жул Верн се е родил на днешната дата преди 183 години в Нант, Франция. Той е една от личностите, чиито предсказания, да ги наречем фантазии, се сбъдват. У нас той е познат с романите си, чиито герои и main lines, в мислите ни са нарицателни. Жул Верн е автор на пиеси, либрета за оперети, разкази и на 65 романа. Романите на Жул Верн са изградени върху внимателно проучени научни факти и теории. Той предвижда много научни постижения, включително пътуване в Космоса, пътуване под вода, управляеми ракети. Общоприето мнение е. че той е един от бащите на научната фантастика. По образование Жул Верн е юрист, но всеизвестен факт е, че правото не е неговото амплоа, или по-скоро е временен източник на прехрана. За съжаление днес децата и младите хора познават героите му и техните приключения най-вече от анимационните филми.
12.08.2010
Парад на ветрилата, грандиозен спектакъл- собствен продукт, тематични партита и важни екопослания – естетически акценти в празника на града
От повече от 120 години Несебър чества своя празник на 15 август, когато българската православна църква отбелязва деня на голяма Богородица. В последните няколко години големият ден за града на ЮНЕСКО се чества по-различно и има нов формат, като предстоящият празник ще премине под мотото „Аз обичам зелен Несебър”. Това е една инициатива на община Несебър, чиято идея е да се акцентира върху екологията, която е приоритетна политика за 2010 за всички общински структури. Фокусът на внимание ще бъде към чистата природа, чистото море и плажове. Целта на инициативата е отговорно отношение към природата да стане начин на мислене, действие и начин на живот. Защото какво представлява туризма без чисто море и чисти плажове?!
19.06.2009
Спецкомисия от Несебър започва тежки преговори за Делфинариума
Общинските съветници в Несебър уважиха искането на кмета Николай Димитров и гласуваха на редовна сесия днес сумата от 30 000 лв за 13 допълнително командировани пожарникари за летния туристически сезон.Тя ще бъде осигурена от ” Други дейности по вътрешна сигурност” на общинския бюджет.Съветниците одобриха и искането на кмета за 10 000 лв на Зонално жандармерийско подразделение-Бургас за закупуване на гориво.Отпуснати бяха 20 000 лв за изработка на иконостас на църквата “Света Троица” в Паницово и още 20 000 лв за ремонтно-възстановителни работи на църковния храм в Кошарица.По предложение на кмета се гласува за домуване на кораби да се заплаща годишна такса,както следва: за кораби до 7,5 м-60 лв,до 12 м.-165 лв,над 12 м.-320 лв.За приставане на кораби таксите стават съответно: до 7,5 м.-10 лв,до 12 м.-30 лв,над 12 м.-50 лв.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |