В новините
 
28.03.2024 12:47
Търсене
 
 
30.08.2010
Изгубване на деца са сред най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж
Плаж Бургас – Север ще работи официално до 12 септември. Това каза за радио „Фокус”- Бургас Николай Иванов, началник „Водно спасяване” на плажа и началник на Асоциацията по водно спасяване в Бургас. До тази дата на бургаския плаж ще работят 30 спасители по двойки за всеки пост. След официалния край на сезона в продължение на седмица или 10 дни, зависи от концесионера, ще има обходни двойки по плажа, обяви още той. Най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж са изгубване на деца. В най-посещаваните дни от седмицата събота и неделя доста родители губят от поглед децата си. Всекидневно спасителите на бургаския плаж се сблъскват и с вадене на хора от водата. Причините са различни, но най-вече затруднена ситуация при ползване на дюшеци при силно вълнение и жълт флаг. Има ги проблемите с ентусиастите, които скачат от Мостика, въпреки че не могат да плуват. По думите на Иванов най-дисциплинирани са плажуващите от Бургас. „Те са свикнали с нашия начин и метод на работа и ни слушат доста повече от останалите”, посочи Николай Иванов.
30.08.2010
30 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО ЗА РЕЗЕРВАТ
Има едно място край Бургас, което е птици, сол и хора. Притегателно е за много хора от различни страни и по различни причини. За природолюбителите това е птичият рай на България, където могат да се видят над 300 вида птици, за любителите на здравословния начин на живот, това е мястото, където могат да се отдадат на полезни процедури с лечебна луга и кал, а за кулинарите – това е мястото, където се получава така ценната готварска сол. Да, има такова място, и то се нарича Атанасовско езеро. През 2010 г. се честват 30 години откакто езерото е обявено за резерват – първо природен, а от 1999 г. поддържан. На всяка кръгла годишнина тези, които обичат езерото или работят за неговото опазване, организират малък празник, за да обърнат внимание на ценността или проблемите на резервата. Обикновено празникът е свързан с птиците и включва разходка със солничарското влакче. Тази година обаче три организации обединиха усилия в желанието си да насочат празника не към „обичайните заподозрени” – институции, еколози, а към жителите и гостите на Бургас, които посещават езерото заради неговите лечебна луга и кал, които дори не са чували за резервата или не подозират, че живеят в близост до такова уникално за Европа място. Каним Ви на 30 август 2010 г. (понеделник) от 17:30 часа в Южната част на Атанасовско езеро при басейните с лечебната луга и кал (между Администрацията на Солниците, морето и бившето корабче „Чайка”) на един по-различен рожден ден. Честването на рождения ден на резервата се организира от Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас (РИОСВ), Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ).
20.08.2010
КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ДЖОШ УИНК, МЕТРОПОЛИС И ЕДНА СВАТБА – ФЕСТИВАЛА ИНСОМНИЯ
Корифеите на родната денс сцена Mетрополис ни зарадваха това лято с новата си рожба – едномесечният електронен фестивал Insomnia. Стивън и компания бяха избрали за проекта си дивният плаж Перла край Приморско-лятното гнезденце на величието от миналото ни - другарят Тодор Живков. Ник Уорън, Джон Дигуид, Гай Джей…Свен Ват…седмица след седмица световните гиганти разтърсваха притихналият бряг на Приморско (свикнал да бъде огласяван от малко по етно ритми) и като истински Хростофор Кoлумбовци покоряваха нови територии за модерният саунд на юг от Бургас, оставяйки дълбоката си басова следа в цветните ни спомени за лято 2010. За да удари финалната краска в класическата парти авантюра на най-големите посланици нa електронната музика у нас тази събота – 21ви август на плажа ще забие не друг а Джош Уинк.
13.08.2010
Размазващо хаус-парти на Свен Вет (Sven Väth) в Приморско
Динозавърът на клубната музика Sven Vaeth избухна на едно от най-добрите парита за тази година на плажа Перла в Приморско. Публиката екзалтираше под мощните ритми, които Свен миксираше по уникално добър начин. Останал верен на себе си, DJ-ят миксираше от винили (плочи) за наистина страхотно качество на звука и уникален сет. Явно Свен Вет е разбрал българската публика, защото за разлика от други величия на клубната музика, на които им трябва време да "вдигнат" публиката, този път тълпите хаусъри бяха на макс през цялото време. Дори хората от ВИП-а се раздаваха невероятно много под силните ритми. Благодарим на екипа на METROPOLIS за INSOMNIA и за уникалното преживяване. Свен Вет е един от най-известните диджеи от underground-културата по цял свят. Немецът е на сцената от повече от 20 години, но сетовете му са все така върховни и признати като основополагащи за електронната музика. " и един линк: http://thedjlist.com/djs/SVEN_VATH/
12.08.2010
Парад на ветрилата, грандиозен спектакъл- собствен продукт, тематични партита и важни екопослания – естетически акценти в празника на града
От повече от 120 години Несебър чества своя празник на 15 август, когато българската православна църква отбелязва деня на голяма Богородица. В последните няколко години големият ден за града на ЮНЕСКО се чества по-различно и има нов формат, като предстоящият празник ще премине под мотото „Аз обичам зелен Несебър”. Това е една инициатива на община Несебър, чиято идея е да се акцентира върху екологията, която е приоритетна политика за 2010 за всички общински структури. Фокусът на внимание ще бъде към чистата природа, чистото море и плажове. Целта на инициативата е отговорно отношение към природата да стане начин на мислене, действие и начин на живот. Защото какво представлява туризма без чисто море и чисти плажове?!
12.08.2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 11 август 2010
На 10.08.2010 г.около 6.00 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” - Бургас е получено съобщение за възникнал семеен на ул."Цар Асен". При пристигане на място изпратеният по сигнала полицейски екип чул жена да вика за помощ. Виковете и писъците идвали откъм входната врата на апартамент на първия етаж. На отдаденото полицейско разпореждане да бъде отворена вратата на жилището, мъжки глас отказал, отправяйки обиди към служителите на реда. В това време жената успяла да отвори вратата и заявила, че мъжът й я е пребил и се страхува за живота си. В това време мъжът продължил да отправя обиди към полицаите и отказал да се подчини на разпореждането им да тръгне с тях. Това наложило да се предприемат действия за задържането на лицето, което оказало яростна съпротива – продължило да се държи арогантно и започнало да се блъска в стените и мебелите. При поставяне на белезниците, впива нокти в дясната ръка на единия от служителите и я разранил. Отведен е в първо РУ “Полиция”, където е установена самоличността му – Н.И. (55). Там нарушителят продължил да отправя оскърбителни изрази и заплахи към служителите на реда. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е образувано незабавно производство за престъпления по чл.325, ал.2 вр.ал.1 и чл.131, ал.2, т.4, вр.чл.130, ал.2, вр.чл.23, ал.1 от НК. Извършени са необходимите процесуални следствени действия и незабавното производство е приключило и изпратено в РП Бургас с мнение за предаване на обвиняемия на съд.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |