В новините
 
28.03.2024 22:01
Търсене
 
 
13.10.2010
БЪЛГАРИ И НОРВЕЖЦИ ЗА ПО-УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПАРК „СТРАНДЖА”
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) продължава серията от семинари и обучения за местните хора и институциите в района на Странджа. След успешния семинар в края на септември за местни предприемачи в с. Бръшлян, на 14 и 15 октомври 2010 в хотел „Атаген” в Бургас ще се проведе семинар не тема „Съвместно управление и разрешаване на конфликти в Природен парк „Странджа”. В него ще участват представители на най-важните институции, които имат отношение към територията на Странджа – Дирекцията на Природния парк, МОСВ, Общините Царево и Малко Търново, Районната Дирекция погорите – Бургас, РИОСВ – Бургас, Областна администрация Бургас, Държавните горски стопанства в Царево, Малко Търново, Звездец и Кости, Държавно ловно стопанство Граматиково. Повечето от тези представители взеха участие в едно от учебните пътувания до Норвегия, организирано от БФБ.
06.10.2010
15 минутна почивка за дебатите в Народното събрание след словото на Волен Сидеров за тракийци
Представители на ВМРО и телевизия СКАТ вчера се разгневиха на бургаските депутати, защото не се явиха на среща по темата „Защо е важно да подкрепим референдум против членството на Турция в ЕС”. Форумът бе обявен за 11 часа вчера в Капитанската зала на хотел „България” в Бургас. На него по предварителна програма трябваше да присъстват както граждани, така и народни представители от всички политически сили, които са били поканени, за да дискутират темата за допитването до народа. Никой от бургаските избраници обаче не се яви в залата, а срещата за малко да се провали напълно, тъй като стана ясно, че предния ден неизвестно лице се е опитало да я саботира. Лидерът на ВМРО Георги Дракалиев и водачът на „Независимите” в Общинския съвет в Бургас Валентин Касабов бяха посрещнати в залата с новината, че в неделя в хотела се обадил женски глас, който заявил, че събитието се отменя за вторник от 10,30 часа. След кратка суматоха все пак представителите на ВМРО и СКАТ дадоха пресконференция за медиите, като нарекоха объркването „опит за провокация”.
06.10.2010
Ученици от Европа на културен обмен в математическата гимназия в Бургас
Гости от четири държави ще пристигнат на 7 октомври в Математическата гимназия в Бургас. Гимназиални ученици от Полша, Гърция, Италия и Испания ще се запознаят с ежедневието на своите бургаски приятели от ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, както и ще опознаят културата и историята на България. Чуждестранната визита е част от проекта „Блог: Тайната на нашия успех в изучаването и преподаването на английски език”, спечелил финансиране по програма „Учене през целия живот”, по секторна програма Коменски. Екипите, работещи по проекта, изготвят блогове, посветени на родните си страни, техните култури, училища, свободното време и правят достъпни интересни факти за своите държави, упражнявайки английски език. Българското домакинство засега е събудило най - голям интерес, за което говори рекордният брой гости, които през тази седмица идват в Бургас. Високото равнище на тази среща, доказва и фактът, че в състава на делегацията от италианския град Реканати са включени специалисти от общинска администрация, директори, експерти.
05.10.2010
Благоустрояват Морската градина навръх 100-годишния й юбилей
Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт за изпълнението на още два лота от проекта „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас”. За него бе спечелено финансиране в размер на 10 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие”. С днешната първа копка, направена в близост до Пантеона в Морската градина, започнаха строителните дейности за реализация на: Лот 3 - ''Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк – Нова част, и възстановяване на декоративна стена „Стената на приказките” и водно огледало - Приморски парк, гр. Бургас”. Изпълнител е Консорциум „Щрабаг Изток 4”. Стойността на обекта е 3 465 770,82 лв. Срокът за изпълнение е 150 дни. Строителният надзор по проекта ще се изпълнява от фирма „Експертинвест” АД. Изпълнението му включва рехабилитация на 46 860 кв.м. асфалтови алеи и 2,96 дка. зелени площи, обновяване на парковата мебел, изграждане на система за видеонаблюдение, обособяване на 2 велоалеи и маршрут за хора с увреждания с хоризонтална маркировка.
04.10.2010
Резултатите от мисията ни в Хаити и Доминиканската република сочат, че временната комисия за реконструкция на Хаити трябва час по-скоро да стане действаща.
В края на август т.г. евродепутатът от групата на ГЕРБ в ЕНП Мария Неделчева беше на едноседмична мисия в Хаити и Доминиканската република като част от делегация на ЕП, в която имаше съществена роля и отговорност, тъй като е зам.председател на Комисията по социални въпроси и околна среда на Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС. В изказване на заседанието на Бюрото на Асамблеята М. Неделчева представи резултатите от мисията и най-напред подчерта, че всяка информативна мисия има за цел да достигне до важни и нови елементи, касаещи дадена ситуация. „Ако вземем това предвид, бихме могли да кажем, че нашата мисия в Хаити и в Доминиканската Република е била успешна. Докладът поставя на показ елементи, които ни позволяват не само да направим равносметка на постигнатото от 12 януари до сега, но и привлича вниманието към сегашните трудности и евентуалните бъдещи решения”, обяви евродепутатът и наблегна на три аспекта от мисията: на ниво граждани и гражданско общество; на национално ниво; на европейско и международно ниво.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |