В новините
 
28.03.2024 22:10
Търсене
 
 
01.02.2010
Ученици и бивши учители обсъдиха традициите и историята на своето училище
Ученици и бивши учители от ОУ „Христо Ботев” в бургаския квартал Победа обсъдиха традициите и историята на своето училище. Срещата бе част от проекта за обогатяване извънкласните занимания на учениците „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”. 30 деца от 4 до 8 клас членуват в клуба, зает със задачата да представи символите, обичаите и традициите на своето училище. Малчуганите посрещнаха с цветя и стихотворения учителите на своите родители, след което представиха настоящия училищен живот, изучаваните предмети, проектите, в които участват и празниците, които честват. С мултимедийна презентация, изработена от самите тях, децата показаха как училището им се е променяло през годините, танците и песните, които изучават. Учителите на свой ред разказаха своите спомени за двора на училището, сутрешната гимнастика преди първия звънец, учебните занятия и в съботния ден, празнуването на тържества като Коледа, Нова годин, Първа пролет, 8 март и др.
20.01.2010
Новият бюджет на Бургас – по-скромен, но амбициозен
Кметът на Бургас Димитър Николов очерта основните параметри на общинския бюджет за 2010 г. По време на пресконференция, в която взеха участие и неговите заместници, той го определи като недостатъчен, но амбициозен. Акцент ще бъде инфраструктурата, ремонтите в училищата и детските градини, както и мащабни строителни дейности по ключови улици в централна градска част. „Давам си сметка, че ремонтите, които започват през 2010 г. ще създадат много неудобства на гражданите. Това, което трябваше да бъде направено преди 20 години, започваме да правим сега. Надявам се хората да разберат, че повече нямаме време за никакво отлагане – Бургас се задъхва – улиците отдавна не отговарят на огромното строителство през годините и увеличения трафик. Въпреки очакваното недоволство – ще действаме смело. Другото означава да не предприемаме нищо, „скривайки се” зад кризата”, заяви на пресконференцията Николов.
18.01.2010
Община Бургас отново премахва чергарски бивак в „Славейков”
Община Бургас започна премахването на двайсетина новоизникнали бараки, палатки и имровизирани заслони на роми, самонастанили се в околностите на комплекс „Славейков”. Мястото е предпочитано от тях и се намира успоредно на железопътната линията, в района на бившата зеленчукова борса. Миналата година при подобна акция от същия терен бяха премахнати над 30 незаконни постройки. При днешното събаряне паднаха 5 бараки. Обитателите на останалите имат срок да изнесат имуществото си и да напуснат мястото до утре /15 януари/, когато багерите ще се завърнат отново. Самонастанилите се роми са с адресна регистрация в други общини. Техните подслони се намират буквално на метри от железопътната линия. Там играят децата им. Там безконтролно се движат домашните им животни – коне и кучета.
18.01.2010
НОВА ИЗЛОЖБА СЪБИРА ФЕНОВЕ НА МОТОЦИКЛЕТИЗМА
Ново изложение добавя в програмата си за 2010 година Международен панаир Пловдив. „Феър мото шоу“ ще събере от 19 до 21 март производители и вносители на мотоциклети, фенове на мотоспорта, които ще могат да видят най-новите модели и да се насладят на майсторското шоу на гостуващите звезди в атрактивната демонстрационна програма. Подобно изложение се провежда за първи път в България. То ще демонстрира новите машини, екипировка, аксесоари, резервни части, поддръжка и услуги, а също - набиращият популярност „стънт” (атрактивно управление на мотоциклети). Участниците ще покажат мотоциклети, скутери, АТВ, бъги, резервни части, аксесоари и консумативи за мотоциклети, тунинг на мотоциклети, оборудване за специализирани сервизи и салони, сигнално-охранителни системи за мотоциклети, ремаркета за транспортиране на машините.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |