В новините
 
29.03.2024 00:52
Новини от Бургас
 
 
16.10.2010
Апостол Карамитев
Големият бургаски артист, Апостол Карамитев, щеше да получава на 17 Октомври поздрави от приятели, колеги и близки. Днес е останал само споменът за театралния чародей Апостол Карамитев, избелелите снимки, лентите с великолепните му ексцентрични и трагикомични завоевания на малкия и големия екран, както и ролите му от радиото. Не е много, но се оказва, че за талант като Карамитев и това е достатъчно, за да остане сред най-големите фигури в националната ни култура и изкуство. Апостол Карамитев е роден на 17.10.1923 г. в Бургас. Завършил е актьорско майсторство във ВИТИЗ. Ученик на Б. Дановски, той специализира режисура в Москва, Ленинград, Прага и Варшава. Дебютира във филма „Утро над родината” (1951 г.). Играе в: „Любимец 13” (1958 г.), „Специалист по всичко” (1962 г.), „Рицар без броня” (1966 г.), „Бялата стая” (1968 г.), „Сватбите на Иван Асен” (1975 г.) и много други. Карамитев участва в първото българско цирково вариете, обикаля страната с рецитали на народни песни и приказки от Каралийчев, занимава се и с театрална режисура.
13.10.2010
БЪЛГАРИ И НОРВЕЖЦИ ЗА ПО-УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПАРК „СТРАНДЖА”
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) продължава серията от семинари и обучения за местните хора и институциите в района на Странджа. След успешния семинар в края на септември за местни предприемачи в с. Бръшлян, на 14 и 15 октомври 2010 в хотел „Атаген” в Бургас ще се проведе семинар не тема „Съвместно управление и разрешаване на конфликти в Природен парк „Странджа”. В него ще участват представители на най-важните институции, които имат отношение към територията на Странджа – Дирекцията на Природния парк, МОСВ, Общините Царево и Малко Търново, Районната Дирекция погорите – Бургас, РИОСВ – Бургас, Областна администрация Бургас, Държавните горски стопанства в Царево, Малко Търново, Звездец и Кости, Държавно ловно стопанство Граматиково. Повечето от тези представители взеха участие в едно от учебните пътувания до Норвегия, организирано от БФБ.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |