В новините
 
28.03.2024 22:39
Търсене
 
 
30.08.2010
30 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО ЗА РЕЗЕРВАТ
Има едно място край Бургас, което е птици, сол и хора. Притегателно е за много хора от различни страни и по различни причини. За природолюбителите това е птичият рай на България, където могат да се видят над 300 вида птици, за любителите на здравословния начин на живот, това е мястото, където могат да се отдадат на полезни процедури с лечебна луга и кал, а за кулинарите – това е мястото, където се получава така ценната готварска сол. Да, има такова място, и то се нарича Атанасовско езеро. През 2010 г. се честват 30 години откакто езерото е обявено за резерват – първо природен, а от 1999 г. поддържан. На всяка кръгла годишнина тези, които обичат езерото или работят за неговото опазване, организират малък празник, за да обърнат внимание на ценността или проблемите на резервата. Обикновено празникът е свързан с птиците и включва разходка със солничарското влакче. Тази година обаче три организации обединиха усилия в желанието си да насочат празника не към „обичайните заподозрени” – институции, еколози, а към жителите и гостите на Бургас, които посещават езерото заради неговите лечебна луга и кал, които дори не са чували за резервата или не подозират, че живеят в близост до такова уникално за Европа място. Каним Ви на 30 август 2010 г. (понеделник) от 17:30 часа в Южната част на Атанасовско езеро при басейните с лечебната луга и кал (между Администрацията на Солниците, морето и бившето корабче „Чайка”) на един по-различен рожден ден. Честването на рождения ден на резервата се организира от Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас (РИОСВ), Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ).
18.01.2010
Община Бургас отново премахва чергарски бивак в „Славейков”
Община Бургас започна премахването на двайсетина новоизникнали бараки, палатки и имровизирани заслони на роми, самонастанили се в околностите на комплекс „Славейков”. Мястото е предпочитано от тях и се намира успоредно на железопътната линията, в района на бившата зеленчукова борса. Миналата година при подобна акция от същия терен бяха премахнати над 30 незаконни постройки. При днешното събаряне паднаха 5 бараки. Обитателите на останалите имат срок да изнесат имуществото си и да напуснат мястото до утре /15 януари/, когато багерите ще се завърнат отново. Самонастанилите се роми са с адресна регистрация в други общини. Техните подслони се намират буквално на метри от железопътната линия. Там играят децата им. Там безконтролно се движат домашните им животни – коне и кучета.
03.12.2009
Дядо Коледа пристига в Бургас Плаза Мол на ATV
Белобрадият старец ще радва посетителите на търговския център в специален Коледен кът На 5 декември Дядо Коледа, Снежанка и едно от джуджетата ще озвучат Бургас със своите ATV-та и ще и ще паркират нестандартните си превозни средства пред Бургас Плаза Мол точно в 16.00 часа. Посетителите на търговския център ще имат възможност да присъстват на най-забавното пристигане на белобрадия старец и неговите помощници. В 16.30 часа Дядо Коледа ще открие специалния увеселителен Коледен кът на втория етаж на търговския център и веднага ще започне да раздава подаръци от Коледната томбола на Бургас Плаза. Всеки от късметлиите ще получи по една от над 100-те награди, осигурени от търговските вериги в мола - Carrefour, KFC, Elite Shoes, Esprit, Genesis, Foot Comfort, Hippoland, Kenvelo, Kolev & Kolev, Kreo Group, My Computer, Natural Beauty Products, New Silhouette, Noa Coffee, Triumph, UB Jeans, Uni Clean, Yan Coffee Break, DOMO, Subra, Camel Active, Valentino Chocolate House.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |