В новините
 
29.03.2024 12:01
Търсене
 
 
30.08.2010
Българка е сред основните организатори на Яхтеното шоу в Монако
Варненката Ана Иванова, която през 2008-ма беше провъзгласена за „Мисис България Вселена”, а през 2009-та грабна титалата „Мисис Вселена Европейски Съюз”, живее от 5 години на Лазурния бряг и е дясната ръка на кмета на Босолей /предградие на Монако/ - Жерар Спинели. Красивата българка е не само изключителен пример за успял сънародник в чужбина, но и впечатлява с рядка скромност. 32-годишната Ана е политолог по образование и майка на близначките Валерия и Доротея /на 6 г/. Като собственик на модна агенция Butterfly и асоциация Fashion Butterfly, Иванова е ексклузивен притежател на лицензиите за всички конкурси за красота във Франция – „Mini Princess&Prince”, „Miss Mama Noel”, “Miss Monte Carlo”. Освен това изящната дама е основен инициатор на всички модни дефилета в Монте Карло, а тази година нейната агенция спечели конкурса да организира коктейлните партита през трите вечери на най-голямото събитие на годината на Лазурния бряг – „Яхт Шоу Монако”.
26.08.2010
Световният фолклор отново е в Бургас
С пъстроцветно дефиле на 11 фолклорни състава от 10 държави по централните бургаски улици, бе открито 38-мото издание на Международния фолклорен фестивал. За първи път в 45-годишната история на фестивала зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева издигна официално неговото знаме на сцената в Летния театър. Самият флаг беше внесен през централния вход на театъра под аплодисментите на пубиката. Силно аплодирани бяха и гостите от фолклорен ансамбъл „Тракия Пловдив”, които доказаха, че съвсем заслужено получават наградата „Нестинарка” - за цялостен принос в развитието и популяризирането на българския танцов и песенен фолклор в страната и чужбина. В следващите дни на фестивала жителите и гостите на Бургас могат да се насладят на песните и танците на фолклорни състави от Башкортостан, Босна и Херцеговина, Грузия, Румъния, САЩ, Словакия, Сърбия, Турция и Япония, както в Летния театър от 20.00 ч., така и на откритата сцена пред Общината от 19.00 ч.
18.08.2010
38-ми Международен фолклорен фестивал Бургас 2010, програма
Международен фолклорен фестивал Бургас 2010 23 август Дефиле на участниците, пл. Тройката 18:00 Концерт на всички ансамбли, Летен театър 20:00 24 август Ансамбли от Башкортостан и Япония, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Словакия, Оркестър пред летния театър, 19:00 Ансамбли от Сърбия, Словакия, Грузия, Летен театър, 20:00 25 август Представяне на фолклора на Странджа. С: Жечка Сланинкова, Оркестър Странджа, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Грузия и Турция, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Башкортостан, Оркестър пред летния театър, 19:00 Ансамбли от Босна и Херцеговина, Румъния, Башкортостан, Летен театър, 20:00 26 август Ансамбли от Босна и Херцеговина, Румъния, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Сърбия, Оркестър пред летния театър, 19:00 Ансамбли от САЩ, Турция, Фолклорен ансамбъл Атанас Манчев Летен театър, 20:00 Концерт на всички ансамбли, Открита сцена до Пантеона, 22:00 27 август Дефиле на участниците, пл. Тройката, 18:00 Гала концерт, Летен театър, 20:00
09.08.2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 08 август 2010
На 07.08.2010 г. около 11.30 ч във Второ РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 79-годишен мъж, че два часа по-рано пред сградата на новата поща е бил заговорен от непознат мъж, който му се представил за негов бивш колега. Няколко минути по-късно към тях приближил млад мъж, който заявил, че провежда рекламна кампания на известно фирма за млечни продукти. Двамата мъже убедили тъжителя да участва в “рекламна игра” и като го въвели в заблуждение му отнели 200 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Бургас. На 07.08.2010 г. в 4.50 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от диспечер на частна охранителна фирма за извършен грабеж в магазин на ул. “Христо Ботев”. При извършената проверка на място е установено, 21-годишната служителка в обекта заявила, че около 4.30 ч на същата дата в магазина влязъл млад мъж с маска на главата. След като заплашил продавачката с пистолет, мъжът отнел наличния оборот от 192 лв. и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.
07.05.2010
ПРОЛЕТ 2010 с изненади за изложители и посетители
Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитeлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив. Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат - „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката е изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата.
05.04.2010
Ръководството на „Черноморец – Бургас” обявява нулеви цени на билетите за стадион „Лазур” до края на сезона
В навечерието на най-големия Християнски празник ние заедно доказахме, че в Бургас се случват хубави неща. Еуфорията беше голяма, защото стадионът бе пълен. Вашата подкрепа допринесе за един истински футболен спектакъл както на терена, така и по трибуните. Във връзка с това ръководството на ПСФК „Черноморец – Бургас” реши да обяви нулеви цени на билетите за стадион „Лазур” до края на пролетния полусезон за всички мачове на отбора. Входните билети може да вземете преди всеки двубой от касите на стадион „Лазур, от Интерхотел България и от бензиностанциите на Петрол. Тези входни пропуски Ви дават възможност да участвате в томбола, която се тегли в почивката между двете полувремена на всяка среща. Последния мач в навечерието на Великден ни дава основание да кажем - град Бургас вече има своите европейски публика, стадион и отбор.
28.01.2010
Организирана престъпна група, ръководена от 39 годишния Христо Иванов - по прякор Ицо Оризарския, част от неутрализирана група на Димитър Желязков - Очите, е неутрализирана
Организирана престъпна група, ръководена от 39 годишния Христо Иванов - по прякор Ицо Оризарския, част от неутрализирана група на Димитър Желязков - Очите, е неутрализирана в началото на седмицата, съобщиха на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДМВР Бургас - Милен Димитров и Окръжен прокурор - Калина Чапкънова. Групата е задържана в резултат на проведени активни осем месечни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия от служители на сектор «Борба с организираната престъпност» към ОДМВР - Бургас и Окръжен Следствен Отдел под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура. Ядрото на формированието, действащо на територията на курортен комплекс Слънчев бряг и региона, е изградено от шестима души, като ръководител е бил 39 годишния Христо Иванов / същият въпреки че има криминална регистрация за грабеж, не е осъждан/.
20.01.2010
Новият бюджет на Бургас – по-скромен, но амбициозен
Кметът на Бургас Димитър Николов очерта основните параметри на общинския бюджет за 2010 г. По време на пресконференция, в която взеха участие и неговите заместници, той го определи като недостатъчен, но амбициозен. Акцент ще бъде инфраструктурата, ремонтите в училищата и детските градини, както и мащабни строителни дейности по ключови улици в централна градска част. „Давам си сметка, че ремонтите, които започват през 2010 г. ще създадат много неудобства на гражданите. Това, което трябваше да бъде направено преди 20 години, започваме да правим сега. Надявам се хората да разберат, че повече нямаме време за никакво отлагане – Бургас се задъхва – улиците отдавна не отговарят на огромното строителство през годините и увеличения трафик. Въпреки очакваното недоволство – ще действаме смело. Другото означава да не предприемаме нищо, „скривайки се” зад кризата”, заяви на пресконференцията Николов.
18.01.2010
НОВА ИЗЛОЖБА СЪБИРА ФЕНОВЕ НА МОТОЦИКЛЕТИЗМА
Ново изложение добавя в програмата си за 2010 година Международен панаир Пловдив. „Феър мото шоу“ ще събере от 19 до 21 март производители и вносители на мотоциклети, фенове на мотоспорта, които ще могат да видят най-новите модели и да се насладят на майсторското шоу на гостуващите звезди в атрактивната демонстрационна програма. Подобно изложение се провежда за първи път в България. То ще демонстрира новите машини, екипировка, аксесоари, резервни части, поддръжка и услуги, а също - набиращият популярност „стънт” (атрактивно управление на мотоциклети). Участниците ще покажат мотоциклети, скутери, АТВ, бъги, резервни части, аксесоари и консумативи за мотоциклети, тунинг на мотоциклети, оборудване за специализирани сервизи и салони, сигнално-охранителни системи за мотоциклети, ремаркета за транспортиране на машините.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |