В новините
 
25.04.2024 18:24
Търсене
 
 
07.11.2009
Кандидат-лидерите на НДСВ представиха своите концепции пред членове и симпатизанти на партията в Бургас
На 6 ноември в Бургас в х-л „Аква” от 18.00ч. се проведе 5-тата регионална среща с актива на НДСВ от Югоизточна България. На нея четиримата кандидати за председателския пост представиха концепциите си за бъдещото развитие на партията. Жребият изтеглен в началото на срещата определи реда на представяне на кандидатите – Николай Василев, Илия Лингорски, Христина Христова и Биляна Раева. Бившият министър Николай Василев в своето експозе отбеляза, че печалившата стартегия за развитието на партията е воденето на дясно-центриска политика като ПП „НДСВ”, трябва да спре да се възприема като „балансираща”. Той подчерта, че за да участва в политическия живот е необходимо да се създаде „правителство в сянка”. Според него няма различия в идеите между останалите кандидати, единствената разлика е в „етикета, който представя този продукт – дясно центристка партия”. Василев отбелза, че НДСВ винаги е била най-реформаторската и модерна партия в България.
11.09.2009
груби нарушения на трудовото законодателство в България
По искане на ръководството на КНСБ, днес в Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура” бе проведена среща, на която се обсъди острия социален конфликт, породен от груби нарушения на трудовото законодателство в България при изграждането на автомагистрала „Люлин”. На срещата присъстваха Изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда” (ГИТ) Румяна Михайлова, екипът от ИА „Пътна инфраструктура”, воден от г-жа Василка Костадинова, директор на дирекция „Изпълнение и проекти”, представители на фирмите, упражняващи независим строителен контрол, г-н Тургут Аксакал, управител на фирма „Мапа Дженгиз”, и екипът на КНСБ, воден от вицепрезидента Валентин Никифоров, Регионалната структура на КНСБ в Перник и Синдикалната организация на КНСБ във фирма „Мапа Дженгиз”. На проведената разгорещена дискусия отново бе доказано, че се нарушава Закона за безопасни и здравословни условия на труд, независимо от това, че в направените 17 проверки на Областните инспекции в София и в Перник на „ГИТ” са констатирани над 80 нарушения. В проектосметната документация за изграждането на Автомагистрала „Люлин” са заложени 4 млн. и 400 хил. евро за контрол по изпълнението на проекта от страна на консорциум Луис Бергер – Мот Макдоналд. Независимо от това, че от ИА „ПИ” е назначен координатор за безопасност и здраве при изграждането на автомагистрала „Люлин”, на когото възнагражденията се изплащат от тези 4,4 млн. евро, то по преценка на синдикалистите г-жа Маргарита Исаева, изпълняваща тази длъжност не упражнява необходимия контрол, съгласно Наредба № 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.
20.06.2009
Публичните инвестиции ще осмислят частните вложения
Частният сектор постави остро въпроса за развитието на публичната инфраструктура. Особено отчетливо това се вижда в Бургас. Това каза Пламен Орешарски на среща с представители на Строителната камара в града. Публичните инвестиции ще осмислят и ще направят по-възвръщаеми частните вложения. На тази база ще можем да се върнем към целта, която следваме последните 4 години – ускорено социално-икономическо развитие и повишаване на доходите, увери финансовият министър. Това и направихме, предприемайки мерки срещу кризата, каза той. Намаляваме всички други разходи за сметка на капиталовите. Той припомни, че в последните 4 години в бургаския регион бяха инвестирани няколкостотин милиона лева. Допълнителни възможности се откриха през последната година, когато се отвориха и оперативните програми – каза още Орешарски. Само по регионалната оперативна програма в областта са контрактувани проекти на стойност около 35 млн. лв. Министърът допълни, че допълнително насочените средства от превишението на приходите над разходите за общините от Бургаска област само за миналата година са над 5 млн. лв.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |