В новините
 
27.04.2024 14:17
Търсене
 
 
10.07.2009
Сдружение Чисто море проблеми от изключително значение за цялото българско черноморско крайбрежие
Проблемите са свързани с реализацията на проекта за изграждането на петролопровода Бургас – Александрополис и в частност с конкретно избраната технология за реализация на този проект, именно: разтоварването на суров петрол да се извършва посредством плаващи моно-буйове. Идейният проект предвижзда през Бургаския залив ежедневно да преминават от около 700 000 до 1 000000 барела петрол, което означава 400 до 700 танкера годишно с вместимост от 150 000 до 300 000 тона. Реалната опасност за нарушаване на екологичното равновесие и замърсяването на водите в залива се корени в обстоятелството, че самото прехвърляне на петрола от танкерите към нефтопровода, ще се осъществява без пристанище, а по технологията „моно буй”, т.е. разтоварване на вода от кораба към буя със шлангове дълги 250 – 300 м., от буя до брега чрез монтирана по дъното на морето тръба. Сама по себе си тази технология е предпоставка и създава огремен риск за аварии и разливи, които ще нанесат трудно възстановими или непоправими щети на околната среда.
19.05.2009
Спортната общественост у нас каза браво на Община Бургас
В анкета на ДАМС българските спортни федерации посочиха Община Бургас като пример за активна политика в областта на спорта. Бургас беше номиниран за постигнати високи резултати в развитието и популяризирането на спорта и реализирани проекти със средства от общинския бюджет за изграждане, поддържане и реновиране на спортни обекти и съоръжения. Присъденото отличие бе връчено от председателя на Държавната агенция Весела Лечева на зам.-кмета на Община Бургас д-р Лорис Мануелян в Деня на българския спорт - 17 май. През 2009 г. в общинския бюджет на Бургас за местните спортни клубове са предвидени субсидии за близо един милион лева. 3.5 млн. лева Общината инвестира в спортна инфраструктура. Те се изразходват за проектиране и строеж на нови спортни зали и басейни, ремонт на съществуващите спортни зали, обновяване на спортни площадки в града и изграждане на нови. Спортният календар на Бургас е сред най-богатите в страната и постоянно се обогатява с нови събития.
02.05.2009
Плувни клубове притеснени, че се подготвя поредната далавера с даване на апетитния имот - плувния басейн в Славейков. От общината дават мъгляви обяснения
Кой ще изгражда басейна в „Славейков?“ Бургас е известен като “морски” град. Точно както и Варна. Би следвало за едно населено място, намиращо се на брега на морето, приоритет да са водните спортове. Говорим за плуване, водна топка и прочее. Във Варна общината се интересува живо от водните спортове и от базите, с които разполагат отборите. Доскоро в морската ни столица също нямаше адекватно място, където спортистите могат да се подготвят и да се кокурентоспособни. Това обаче се промени през лятото на 2008, когато юни отвори врати най – модерният плувен комплекс на Балканския полуостров. С пари от европейски фондове и местни спонсори съоръжението във Варна е първокласно изпълнение и рай за трениращите. За жалост в нашия град ситуацията е различна.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |