В новините
 
19.04.2024 15:52
Търсене
 
 
29.10.2009
Община Бургас ще представи пред потенциалните инвеститори своите приоритети за развитие
Община Бургас, в партньорство с Министерство на регионалното развитие и благоустройството, изпълнява проект: „Създаване и утвърждаване на механизъм за успешни публично-частни партньорства в община Бургас и Югоизточния планов район”, Договор реф. №: А08-14-38-C/10.02.2009, финансиран по ОП „Административен капацитет”. В рамките на проекта Работна група, включваща представители на Община Бургас, Областна управа-Бургас и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, посетиха гр. Мадрид и гр. Валенсия, за да се запознаят с опита им при реализирането на обществено значими проекти чрез публично-частното партньорство. В резултат на създадените контакти, представители на големи строителни компании и предприемачи от Федерацията на предприемачите в строителството, гр. Валенсия, гостуват на Община Бургас на 23 и 24 октомври. Община Бургас ще представи пред потенциалните инвеститори своите приоритети за развитие, важни инфраструктурни проекти, които се предвижда да бъдат изпълнени, както и проекти, изпълнявани с финансовата помощ на ЕС.
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
08.09.2009
официално представяне на новоназначения Директор на Областна дирекция на МВР Бургас
С официално представяне на новоназначения Директор на Областна дирекция на МВР Бургас - Главен инспектор Милен Димитров стартира обичайната «голяма» оперативка при Кмета на Община Бургас - г-н Димитър Николов. Пред присъстващите зам. кметове, териториални директори и кметове на съставни селища, директори на дирекции, началници на отдели и представители на фирмите, с които Община Бургас е в партньорски взаимоотношения - «Титан», «Бургас бус», «Бургаски пазари», «Бургас цвет» и др., главен инспектор Милен Димитров оповести вижданията си за по-голяма ефективност в борбата с битовите престъпления и организираната престъпност. Подчертано бе желанието му по подадените от гражданите жалби и сигнали да има обратна връзка, като се следи процеса на отработването им и се дава обратна информация на жалбоподателите. Изрично бе упомената важността за изграждането на механизъм за взаимодействие с местната власт и кметовете в по-малките населени места, за да знаят те на кого да се обадят в тежък момент, когато имат необходимост. Желанието на Областния полицейски директор е да се върне усещането в хората, че полицията е в услуга на обществото, а не е репресивен апарат. Официалното представяне бе предшествано от неформална среща с Кмета на Община Бургас - г-н Димитър Николов, на която бе изразена категоричната готовност местната власт да подкрепи полицейските служители при изпълнение на служебните им ангажименти. Обсъдени бяха най-наболелите проблеми на Бургаска община, касаещи както полицията, така и местната власт, като се набелязаха конкретни мерки, по които да стартират съвместни дейности. В работен дух бе и посещението при Областния управител на Бургаска област - г-н Константин Гребенаров, с когото също се проведоха разговори, касаещи преките и най-належащи полицейски действия, свързани с проверка финансирането на международни проекти, изпълнявани на местна територия, екипния принцип на работа между МВР и ДАНС, добрата кооординация с прокурорите от различните звена, както и повишаване на доверието в служителите на реда. Г-н Гребенаров изрази безрезервната си подкрепа към действията на Директорът на ОДМВР -Бургас - Милен Димитров, като се ангажира и лично да съдейства при решаването на важни за Бургаски регион проблеми - напр. пътния трафик.
25.07.2009
Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда
„Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда”, приети от Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Разработените от Асоциацията на индустриалния капитал в България антикризисни мерки ще бъдат предоставени в понеделник, 27 юли 2009 година, на председателя на 41-то Народно събрание г-жа Цецка Цачева, на председателите на парламентарните групи в 41-то Народно събрание г-н Цветан Цветанов (ГЕРБ), г-н Сергей Станишев (Коалиция за България), г-н Ахмед Доган (ДПС), г-н Волен Сидеров (”Атака”), г-н Мартин Димитров (Синята коалиция), г-н Яне Янев (РЗС), както и на номинираните за премиер г-н Бойко Борисов, за вицепремиер и министър на финансите г-н Симеон Дянков и на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |