В новините
 
16.04.2024 15:12
Търсене
 
 
01.09.2010
Арменците в Бургас - с фестивал от днес до 5 септември
Фестивал „Дни на арменските традиции и култура”се провежда за пръв път в Бургас в дните от 1 до 5 септември, предаде репортер на радио „Фокус”-Бургас. Над 100 арменци от цялата страна ще се включат във фестивала, организиран от сдружение „Единни арменци”. Във фестивала ще участват танцови състави от Бургас, София, Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора. Има участие и от Видин, където арменците са 25 и двама от тях участват. Повечето от участниците във фестивала са самодейци. Сред тях има четири ансамбъла, три вокални групи и една театрална детска група. Фестивалът започва днес с музикално-поетична вечер с участието на д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазването и спорта, които от години се занимава с писане на поезия. Ще има среща-разговор с него в сградата на Областна управа от 19.00 часа
30.08.2010
Полицията се намесва в скандал с чешки туристи
На 29.08.т.г. около 00.45 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за възникнал скандал в бистро «Иваново ханче», разположено в кв. «Сарафово», между собственичката на заведението – 63 годишна жена и чешки турист. Констатирано е, че около 23.00 ч., след употреба на алкохол част от групата чехи – клиенти на заведението си тръгнали, като в бистрото останали само двама от тях. В предвид късния час, собственичката ги помолила да си платят сметката, за да затвори бистрото, но чехите отказали да напуснат, като поискали да направят друга поръчка. След получения отказ единия от туристите – М.П., 40 годишен от Прага, започнал да буйства, заплашил собственичката и сервитьорката, след което с ръка счупил стъклопакета на входната врата. Своевременно дошлите на мястото на инцидента полицейски служители предотвратили разрастване на скандала, като отвели М.П. в Дома за временно настанянване на пълнолетни лица – Бургас. Стойността на нанесената от туриста щета по завадението е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.
27.08.2010
Балъков: С „Черно море” ни чака мач на борба, на характер и на търпение
„Във Варна по-рядко се играе отворен и хубав футбол, повече се води битка. Не е случаен фактът, че вече 2 години противникът ни няма загуба на собствен терен. Все пак се надявам точно на нашия мач да се получи спектакъл. „Черно море” разполага с повече силови футболисти и разчита на агресивност, но това не ни притеснява, защото ние сме добре подготвени и физически, и психически. С търпение и изпълнение на поставените указания ще търсим максималното от двубоя. Важното е да не се поддаваме на емоции, както го правим досега за разлика от миналия сезон, когато имахме повече картони. С една евентуална победа в събота ще затвърдим авторитета от успехите срещу ЦСКА и „Левски”, а и ще ни остави в играта за местата, които дават право на участие в евротурнирите”, коментира Балъков.
20.08.2010
КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ДЖОШ УИНК, МЕТРОПОЛИС И ЕДНА СВАТБА – ФЕСТИВАЛА ИНСОМНИЯ
Корифеите на родната денс сцена Mетрополис ни зарадваха това лято с новата си рожба – едномесечният електронен фестивал Insomnia. Стивън и компания бяха избрали за проекта си дивният плаж Перла край Приморско-лятното гнезденце на величието от миналото ни - другарят Тодор Живков. Ник Уорън, Джон Дигуид, Гай Джей…Свен Ват…седмица след седмица световните гиганти разтърсваха притихналият бряг на Приморско (свикнал да бъде огласяван от малко по етно ритми) и като истински Хростофор Кoлумбовци покоряваха нови територии за модерният саунд на юг от Бургас, оставяйки дълбоката си басова следа в цветните ни спомени за лято 2010. За да удари финалната краска в класическата парти авантюра на най-големите посланици нa електронната музика у нас тази събота – 21ви август на плажа ще забие не друг а Джош Уинк.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |