В новините
 
16.04.2024 12:37
Крими
 
 
18.07.2009
Характерни престъпления в Бургас, Несебър и Слънчев бряг
Около 12,00 ч. на 17.07.2009 г. във второ РПУ – Бургас е получено съобщение от 16-годишен младеж, че два часа по-рано в парк “Славейков” е бил пресрещнат от непознат мъж, който след заплаха с остър метален предмет, му отнел 120 лв. и мобилен телефон “Сони Ериксон”. Работата по случая продължава Второ РПУ – Бургас. На 17.07.2009г в 13.45 ч. в Пето РПУ – Бургас е получено съобщение за извършена кражба на вещи от частен дом в комплекс “Зорница”. При извършения оглед е установено, че за времето от 10.20 до 13.30 ч. на същата дата неизвестно лице е проникнало в жилището чрез подбран или подправен ключ и извършило кражба на компютърна конфигурация. Работата по случая продължава Пето РПУ – Бургас. На 17.07.2009 г. в РПУ –Несебър е получено съобщение от 53-годишен полски гражданин, че при пътуване от курортен комплекс “Слънчев бряг” към Несебър с автобус от градския транспорт, неизвестно лице е отворило ципа на чантичката му и извършило кражба на кожен портфейл в който с документи за самоличност, 100 евро, 70 лева и 30 злоти. По случая работи РПУ – Несебър. На 17.07.2009 г. в Пето РПУ- Бургас е получено съобщение за взломено стъкло на лек автомобил “Фолксваген Бора”, паркиран в ж.к. “Лазур”. При извършения оглед е установено, че за времето от 17 ч. на 16.07. до 9 ч. на 17.07.2009 г. неизвестно лице, чрез взломяване стъклото на предна дясна врата, проникнало в автомобила и извършило кражба на радиокасетофон “Пайнер”, навигационна система и очила “Ferre”. По случая работи Пето РПУ – Бургас.
13.07.2009
Открити наркотични вещества, при опит за вкарването им в сградата на бургаския затвор.
На 12.07.т.г. около 10.25 ч. в Първо Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение от дежурния на бургаския затвор за открити наркотични вещества, при опит за вкарването им в сградата на бургаския затвор. Констатирано е, че 29 годишния С.С. от Бургас е предал чанта с лични вещи за лишения от свобода - В.Б., 28 годишен от Бургас. Дежурният надзирател е проверил вещите, като в сух парфюм стик рол-он с височина около 7 см., е открил найлоново опаковка с 97 бели хапчета, реагирали при извършения полеви тест на амфетамин. При извършването на последващи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор «Криминална полиция» и процесуални действия е установено, че 29 годишния Д.И. от Бургас, криминално проявен, също е съпричастен към извършеното престъпление. При извършеното претърсване в дома на Д.И. е намерен и иззет самозалепващ плик със зелена тревна маса, реагирала при направения полеви тест на канабис. С.С. и Д.И. са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас.
12.07.2009
Призракът на уранодобива напомни за пореден път за себе си
В град Бухово край София, район Кремиковци е установено наличие на радиоактивно замърсяване, непосредствено в близост до жилищни блокове – под пешеходна пътека и площадка за игра на деца. В района на замърсяването, без да знаят за опасността постоянно играят деца и преминават граждани. Радиоактивното излъчване на източника е няколко пъти над пределно допустимите дози. За случая са уведомени Агенцията за ядрено регулиране, представителите на местната власт и район Кремиковци, Гражданска защита и НЦРЗ. На 09.07.2009 г. районът беше обграден с маркироващи ленти и знаци за наличие на радиация. По-късно през деня група специалисти от Гражданска защита и Агенцията за ядрено регулиране успяха да локализират и изземат източника на радиоактивното лъчение.
10.07.2009
ЛИДЕР прави капан на кмета на Карнобат
Настоящата публикация е предоставена учтиво от редакцията на
бургаския седмичник в-к Десант по наша молба, предизвикана от желанието ни да предоставим и ДРУГАТА страна в медиен двубой, който не бихме могли да окачествим като джентълменски. Материалът представлява журналистическо разследване на нашата приятелка Катя Касабова и авторските права са собственост на гореспоменатота издание Местният координатор Антон Панайотов, който изчезна с пари от общинската каса и беше разследван за покупка на гласове, си отмъсти на кмета с долнопробна постановка Катя Касабова. Възможно ли е кметът на Карнобат Георги Димитров да пребие две деца, ден преди изборите – между 5 и 5,15 часа на разсъмване, пред вратите на самата община? Само защото ги видял да лепят плакати? И защото беше оповестено в прссъобщение да „сипе с нечленоразделна реч поредица вулгарни ругатни, закани и обиди, да ги бута, дърпа и удря... докато ги малтретира да крещи с пълно гърло: ти мен познаваш ли ме бе, аз съм кмета на Карнобат!“, а след като „децата успели да се изтръгнат от ръцете на насилника, собственоръчно да накъса плакатите и с нокти лично да изстърже налепеното по стената“? .....
09.07.2009
Дете обявено за изоставено от собствената му майка
На 08.07.т.г. около 21.15 ч. в Четвърто Районно управление на МВР Бургас е получено съобщение за изоставено дете, открито зад бл. 106 в к-с «Меден Рудник». Бебето - момиченце на около две седмици е отведено от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в МБАЛ Бургас за преглед и евентуално лечение. При проведен разговор с подалия сигнала - К.С., 58 годишен, без постоянен адрес, е получена информация, че бебето е открито в изоставена барака под тролейбусното депо в к-с «Меден Рудник». След няколко часа обаче К.С. признал, че е излъгал и детето не е изоставено, а след предварителен сговор с майка му - 27 годишната Г.М., също без постоянен адрес, са решили да го обявят за изоставено за да бъде поето за грижи от държавата. Констатирано е, че 27 годишната Г.М. има още две деца, които непосредствено след раждането е оставила за отглеждане в социални домове. След разпит в полицията Г.М. е отведена в отдел «Социални грижи», които по компетентност да се намесят за защита правата на детето.
08.07.2009
ПТП
На 07.07.т.г. около 19.35 ч. по пътя Сунгурларе - с. Прилеп, възниква пътен инцидент между : лек автомобил «Рено 19», с бургаска регистрация, управляван от направоспособния А.Е., 36 годишен от с. Невестино, обл. Бургаска и товарен автомобил «ИФА», с бургаска регистрация, теглещ ремарке, управляван от 27 год. Р.К. от с. Манолич, обл. Бургаска. От ПТП са пострадали: водачът на лекия автомобил - А.Е., 35 годишната му съпруга - З.Е. и двете им деца - 17 годишната Е.Р. и деветгодишната Х.Р. / всички са настанени за лечение в МБАЛ Бургас, с комоцио, без опасност за живота/. Причини за ПТП : неправоспособният водач на лекия автомобил е управлявал превозното средство с несъобразена с пътните условия скорост в остър десен завой, при неравности по платното за движение, в резултат на което е загубил контрол над автомобила и той е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е сблъскал странично от ляво с насрещно движещия се товарен автомобил.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |