В новините
 
05.05.2024 17:05
Търсене
 
 
01.09.2010
Арменците в Бургас - с фестивал от днес до 5 септември
Фестивал „Дни на арменските традиции и култура”се провежда за пръв път в Бургас в дните от 1 до 5 септември, предаде репортер на радио „Фокус”-Бургас. Над 100 арменци от цялата страна ще се включат във фестивала, организиран от сдружение „Единни арменци”. Във фестивала ще участват танцови състави от Бургас, София, Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора. Има участие и от Видин, където арменците са 25 и двама от тях участват. Повечето от участниците във фестивала са самодейци. Сред тях има четири ансамбъла, три вокални групи и една театрална детска група. Фестивалът започва днес с музикално-поетична вечер с участието на д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазването и спорта, които от години се занимава с писане на поезия. Ще има среща-разговор с него в сградата на Областна управа от 19.00 часа
01.09.2010
Преброяване по Интернет
За участие в пробното преброяване на населението на България по Интернет - използвайте следния адрес
https://iscensus2011.nsi.bg/ Националният статистически институт разработи специализирана интернет страница за Преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2011 година. На адрес www.nsi.bg/census2011 може да бъде намерена информация за нормативната уредба и методология на преброяването, история на преброяванията в България от 1880 г. до днес, както и връзки към сайта на Евростат относно данните от преброяванията в другите страни-членки на ЕС. В сайта потребителите ще намерят отговор на най-често задаваните въпроси, свързани с преброяването – защо е необходимо да се прави преброяване, как се провежда и как са защитени личните данни на лицата, какви въпроси се съдържат в анкетните карти, ще се преброяват ли българските граждани извън страната и чужденците, намиращи с в България и др. Рубриката «Електронно преброяване» ще насочва към информационната система на е-преброяването и към инструкциите за попълване на преброителните карти. Резултатите от мащабното статистическо изследване ще се публикуват на страницата на Преброяването като информацията ще бъде обновявана ежедневно.
01.09.2010
В Бургас ще се проведе Национална кръгла маса по проблемите на транспорта
На 2 Септември 2010 г. от 13:00ч. в гр. Бургас в сградата на областна администрация Бургас ще се проведе Втората „Национална кръгла маса” с тема „Транспортните проблеми в България – подобряване на националната пътната инфраструктура и превръщането на транспорта в икономически стабилен, удобен и екологично устойчив. Законодателни рамки и казуси”. Кръглата маса се провежда под егидата на г-н Мариян Костадинов – областен управител на област Габрово, с любезното домакинство на областния управител на област Бургас г-н Гребенаров и с организационното съдействие на „Агенция за транспортни проучвания и прогнози” София, „Лирекс БС”, АОЮЦР Хебър и община Белово. В мероприятието ще вземат участие 17 областни управители и представители на МВР, МРРБ, МТИТС, АПИ и ИААА. Тургаме една доста стара снимка на Областна Управа.
30.08.2010
Несебър отново е столица на меда
В съботния ден на площад „Месамбрия” в стария Несебър бе даден официалният старт на IX Международен фестивал на меда. Събитието откри главният инициатор –Кирил Киров. Приветствие и пожелание за силно и успешно представяне от името на кмета на града Николай Димитров отправи секретарят на община Несебър Стойко Стоянов. Президентът на Световната пчеларска организация „Апимондия” Жил Ратиа, който е в морския град специално заради първа първата по рода си Световна конференция по биологично пчеларство, не пропусна да уважи официалното откриване на фестивала. Той разказа накратко целта на своето посещение в Несебър и също приветства участниците. Г-н Ратиа специално поздрави пчеларите за начина, но който са подредили щандовете си и са представили производството си. Изпълненията на вокална група "Морски звездички" към Общински детски комплекс и на народния певец Данислав Кехайов поставиха финалния щрих на церемонията по откриването.
30.08.2010
Българка е сред основните организатори на Яхтеното шоу в Монако
Варненката Ана Иванова, която през 2008-ма беше провъзгласена за „Мисис България Вселена”, а през 2009-та грабна титалата „Мисис Вселена Европейски Съюз”, живее от 5 години на Лазурния бряг и е дясната ръка на кмета на Босолей /предградие на Монако/ - Жерар Спинели. Красивата българка е не само изключителен пример за успял сънародник в чужбина, но и впечатлява с рядка скромност. 32-годишната Ана е политолог по образование и майка на близначките Валерия и Доротея /на 6 г/. Като собственик на модна агенция Butterfly и асоциация Fashion Butterfly, Иванова е ексклузивен притежател на лицензиите за всички конкурси за красота във Франция – „Mini Princess&Prince”, „Miss Mama Noel”, “Miss Monte Carlo”. Освен това изящната дама е основен инициатор на всички модни дефилета в Монте Карло, а тази година нейната агенция спечели конкурса да организира коктейлните партита през трите вечери на най-голямото събитие на годината на Лазурния бряг – „Яхт Шоу Монако”.
30.08.2010
30 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО ЗА РЕЗЕРВАТ
Има едно място край Бургас, което е птици, сол и хора. Притегателно е за много хора от различни страни и по различни причини. За природолюбителите това е птичият рай на България, където могат да се видят над 300 вида птици, за любителите на здравословния начин на живот, това е мястото, където могат да се отдадат на полезни процедури с лечебна луга и кал, а за кулинарите – това е мястото, където се получава така ценната готварска сол. Да, има такова място, и то се нарича Атанасовско езеро. През 2010 г. се честват 30 години откакто езерото е обявено за резерват – първо природен, а от 1999 г. поддържан. На всяка кръгла годишнина тези, които обичат езерото или работят за неговото опазване, организират малък празник, за да обърнат внимание на ценността или проблемите на резервата. Обикновено празникът е свързан с птиците и включва разходка със солничарското влакче. Тази година обаче три организации обединиха усилия в желанието си да насочат празника не към „обичайните заподозрени” – институции, еколози, а към жителите и гостите на Бургас, които посещават езерото заради неговите лечебна луга и кал, които дори не са чували за резервата или не подозират, че живеят в близост до такова уникално за Европа място. Каним Ви на 30 август 2010 г. (понеделник) от 17:30 часа в Южната част на Атанасовско езеро при басейните с лечебната луга и кал (между Администрацията на Солниците, морето и бившето корабче „Чайка”) на един по-различен рожден ден. Честването на рождения ден на резервата се организира от Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас (РИОСВ), Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ).
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |