В новините
 
26.04.2024 12:55
Търсене
 
 
27.08.2010
Балъков: С „Черно море” ни чака мач на борба, на характер и на търпение
„Във Варна по-рядко се играе отворен и хубав футбол, повече се води битка. Не е случаен фактът, че вече 2 години противникът ни няма загуба на собствен терен. Все пак се надявам точно на нашия мач да се получи спектакъл. „Черно море” разполага с повече силови футболисти и разчита на агресивност, но това не ни притеснява, защото ние сме добре подготвени и физически, и психически. С търпение и изпълнение на поставените указания ще търсим максималното от двубоя. Важното е да не се поддаваме на емоции, както го правим досега за разлика от миналия сезон, когато имахме повече картони. С една евентуална победа в събота ще затвърдим авторитета от успехите срещу ЦСКА и „Левски”, а и ще ни остави в играта за местата, които дават право на участие в евротурнирите”, коментира Балъков.
19.08.2010
Ползите от многообразието за едно по-силно общество
Не пропускайте да се насладите на уникалното многообразие от танци и музика. На 21 и 22 август, 5-ят Национален фестивал на етносите – "България за всички", ще посрещне етнически групи и култури от цяла България. Организиран съвместно от Община Варна, читалище "Христо Ботев" и с подкрепата на Министерството на културата, фестивалът цели да изтъкне предимствата на етническото и културното многообразие в нашето общество, показващи красотата на традициите на различните етнически групи. Европейската комисия със своята кампания "За различността. Против дискриминацията.” подкрепя фестивала, на който различни етнически групи имат възможност да празнуват собствените си традиции, като в същото време приветстват различните, независимо от техния расов или етнически произход, религия или убеждения, увреждане, възраст или сексуална ориентация.
16.08.2010
Несебър избра своята кралица
Вечерта преди 15 август ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички. Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блеснаха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.
15.08.2010
„Черноморец-Поморие” надви „Лудогорец” с 1:0
Победата дойде след гол от дузпа на резервата Станимир Митев в 79-ата минута. Съдията Цветан Георгиев от София назначи наказателния удар за спъване в наказателното поле на най-активния на терена – лявото крило Георги Чакъров. Домакините останаха с човек по-малко на терена в края на първото полувреме, когато младежкият национал Пламен Димов получи втори жълт и респективно червен картон. Същата санкция беше приложена и спрямо Радослав Анев от гостите 8 минути преди края на мача. Малко след началото на второто полувреме токов удар спря част от осветлението на стадиона в Поморие и се наложи играта да бъде прекъсната за 8 минути. След 3-тия кръг „Черноморец-Поморие” продължава да оглавява класирането в Източна „Б” група заедно с „Черноморец” /Бч/. Двата отбора имат по 7 точки в актива си.
13.08.2010
Балъков: „Левски” е абсолютен фаворит срещу нас
Това заяви мениджърът на „Черноморец-Бургас” на традиционната си пресконференция преди официалните мачове от сезона. В 3-тия кръг на „А” група „акулите” приемат „сините” на стадион „Лазур” на 15 август /неделя/ от 21 ч. „Левски” е хита на българското първенство и е абсолютен фаворит в мача в неделя. Отнасяме се с нужния респект, но ако победим такъв противник, ще затвърдим авторитета и позициите си в българското първенство. В този мач няма какво да губим, а можем само да спечелим. Ако иска да ни бие, „Левски” ще трябва да го стори със силна игра, защото и ние искаме да бием. „Сините” може да са добър отбор, но и ние ще противопоставим борбен, компактен и търсещ успеха отбор. Сигурен съм, че стадионът ще бъде препълнен и 80-90 процента от хората ще бъдат зад нас след еуфорията от победата ни над ЦСКА. Така че на „Левски” няма да им е лесно в Бургас.
09.04.2010
В Созопол стартира литературен форум с участието на писатели, студенти и преподаватели от Нов Български университет
В Созопол стартира литературен форум с участието на писатели, студенти и преподаватели от Нов Български университет, съобщиха от пресцентъра на общината. Литературният форум ще се проведе утре в Художествената галерия в града, като в него ще вземат участие проф. Михаил Неделчев, доц. Едвин Сугарев,писателите Йорзан Евтимов и Емилия Дворянова. Литературното събитие ще бъде открито от 14.30 часа с кръгла маса „Под сенките на облаците- подир 100 години”. От 17.30 ч. ще бъде представен сборникът „Христо Фотев” в българската литература и култура” от поредицата „Литература на НРБ” на департамент” Нова българистика”. Участие в презентацията на сборника ще вземат авторите, участващи в него, бургаски автори и проф. Михаил Неделчев.
18.03.2010
Танц през МАРТ
През Март ДЮН/Танц БГ ще представи пред бургаската аудитория 3 танцови продукции, предназначени за различни аудитории и възраст. Като начало на танцовия Март, На 21 Март, от 18.00 ч., в зала 1 на Младежки Културен Център, Компания ДЮН представя най-новият си спектакъл, озаглавен ИГРА НА ЕНЕРГИЯ Спектакълът интерпретира идеята за пътя на Енергията през тялото, съзнанието и чувствата. Зрителите са разположени в кръг, а танцьорите пренасят, хвърлят и обиграват в пространството един портокал, символизиращ Енергия, Мисъл и Чувство. Хореографията на постановката е дело на Петя Стойкова със съдействието и интерпретацията на танцьорите. Музиката е на великият Йохан Себастиян Бах, в изпълнение на бургаският виолончелист Лъчезар Каприев. Компания „ДЮН” ще представи ИГРА НА ЕНЕРГИЯ през Април и пред софийска аудитория, в рамките на фестивала за съвременен танц „Антистатик”. На 25 Март, от 19.30 ч., в залата на НХК, ДЮН/Танц БГ ви кани на Концерт-Спектакъл „4 години Танцово студио „ДЮН” и раздаване на ежегодните награди „ДЮНЕР”. Спектакълът ще представи в сценичен вид танцовите часове на Студио ДЮН - Салса, Регетон, Народни танци, Танцова Аеробика, Йога, Капоейра, Съвременен танц и Ориенталски танци. Специален гост на събитието ще бъде Балет „РУЖ”. Ежегодните награди „ДЮНЕР” се присъждат от основателите на Студио „ДЮН” на най-изявените си и преданни посетители. Наградата е символична и представлява специално изработена статуетка с инициалите на Студиото. Номинациите са в индивидуално подбрани категории и са озаглавени с чувство за хумор. Най-интересните от тях са: Най-добра хоротропка и Куйрук хоротропец, Мис гиричка, Дързост и сексапил, Универсален боец и др.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |