В новините
 
18.04.2024 05:27
Търсене
 
 
25.02.2010
Премиерът впечатлен от АГРА 2010
Отлична изложба, видях много интересни неща, българските компании се представят добре – така описа впечатленията си от АГРА 2010 министър-председателят Бойко Борисов. Близо час той разглеждаше щандовете на Международната селскостопанска изложба, която се провежда в панаирния комплекс в Пловдив. Премиерът беше толкова впечатлен от експонатите, че лично помогна да се вдигне бялото покривало над премиерен модел брана на известна българска компания за селскостопанска техника, която е наела цялата 7-а палата, за да покаже новите си изделия. С минзухари го посрещнаха на щанда на Селскостопанската академия. Кошници с ябълки и орехи му подари екипът на Института по овощарство. Бойко Борисов опита и новия сорт български чери домати, които са с по-високо съдържание на витамин С и вещества, предпазващи от рак и стареене. Той е селектиран от Института по зеленчукови култури. Нали тук няма ГМО, попита Борисов, когато видя лимоните гиганти, тежащи над 1 килограм, на щанда на Аграрния университет. Учените го увериха, че са произведени по биологичен път. За българското селско стопанство се отварят много добри перспективи, заяви министър-председателят, припомняйки, че само за 2 месеца в него са влезли 762 милиона лева, размразено е финансиране и по други програми, а също – и срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолуш в Брюксел. В началото на март очакваме и комисаря по енергетиката, по-нататък и другите ще посетят България, съобщи Бойко Борисов. Общо 74 нови продукта демонстрират участниците в АГРА 2010, която се провежда от 23 до 27 февруари в Международен панаир Пловдив. Представени са експонати на 450 фирми от 26 държави.
18.01.2010
НОВА ИЗЛОЖБА СЪБИРА ФЕНОВЕ НА МОТОЦИКЛЕТИЗМА
Ново изложение добавя в програмата си за 2010 година Международен панаир Пловдив. „Феър мото шоу“ ще събере от 19 до 21 март производители и вносители на мотоциклети, фенове на мотоспорта, които ще могат да видят най-новите модели и да се насладят на майсторското шоу на гостуващите звезди в атрактивната демонстрационна програма. Подобно изложение се провежда за първи път в България. То ще демонстрира новите машини, екипировка, аксесоари, резервни части, поддръжка и услуги, а също - набиращият популярност „стънт” (атрактивно управление на мотоциклети). Участниците ще покажат мотоциклети, скутери, АТВ, бъги, резервни части, аксесоари и консумативи за мотоциклети, тунинг на мотоциклети, оборудване за специализирани сервизи и салони, сигнално-охранителни системи за мотоциклети, ремаркета за транспортиране на машините.
17.12.2009
Покритието на "Гражданска отговорност" остава около критичните 80%
Още през 2006 г. България е настоявала пред ЕС да се промени методологията за изчисляване на покритието по "Гражданска отговорност", става ясно от доклад на бившия финансов министър Пламен Орешарски, разсекретен преди няколко дни. През февруари 2006 г. у нас са пристигнали представители на Европейската комисия, за да проверят мерките, които се вземат за повишавана на обхвата. При всички срещи е било подчертавано желанието той да се смята на база пътни произшествия, причинени от незастраховани автомобили. Това обаче не е прието и досега изчисляването се прави според отчетените застраховки към общия брой регистрирани автомобили. Според доклада само 3.9% от катастрофиралите през 2005 г. автомобили не са имали застраховка, докато общият процент нередовни коли спрямо регистрираните е бил около 30-40%.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |