В новините
 
29.03.2024 08:48
Търсене
 
 
29.09.2010
Кметът Николов даде старт за изграждане на бургаското ларго
Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт на проекта за цялостна реконструкция на главната улица „Александровска”. Строителните дейности започнаха близо до един от градските символи – Часовника. „Знам, че ремонтът ще причини неудобства, но съм убеден, че усилията и изхабените нерви си струват, защото догодина ще имаме най-красивото ларго в България. Убеден съм, че това е и желание на повечето бургазлии”, заяви по време на церемонията кметът Николов. Средствата за мащабната реконструкция идват от спечелен проект на стойност 10 млн. лв. Той е озаглавен „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас” и е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, операция 1.4 „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”.
10.09.2010
АВТОАГРЕСИЯТА В ЮНОШЕСКА ВЪЗРАСТ - 10 септември е обявен от Световната здравна организация за Световен ден за превенция на самоубийствата.
Психичното здраве е състояние на благополучие, при което човек има реална преценка за своите умения и възможности, способен е да се справя с нормалните стресови фактори на живота и умее да създава и подържа хармонични взаимоотношения. Когато човек не постига желаното състояние на благополучие може да отключи развитието на различни психични и неврологични разстройства. Те са реални заболявания, които засягат деца и възрастни, от всички слоеве на обществото, независимо от материалното положение или интелектуалния капацитет на човека. Тези разстройства причиняват много страдания както на индивида, така и на хората около него. Те могат да доведат до инвалидност и смърт на човека страдащ от психични и неврологични разстройства.
02.09.2010
Реставриран за 100 000 лева „Мерцедес” с дебют на парада в Созопол
Уникален „Мерцедес” 170 S от 1950 година, чиято реставрация е излязла на собственика му 100 000 лева, ще бъде показан за първи път в целия си блясък на ретропарада в Созопол. Луксозното возило е внос от Германия и преди да попадне в ръцете на варненеца Николай Колев – Бижуто е било притежание на западни милионери. Компания на скъпата антика ще прави цяла колекция от „Ягуар”-и. Един от тях изумява ценителите на ретро колите с преливащите си нюанси – погледната от различен ъгъл колата мени цвета си. Наред с марковите возила ще бъдат показани и соцантики, превозвали навремето Тодор Живков и голяма част от правителствените делегации. Въпреки че впечатляват с големината, комфорта и сигурността си, „Чайки”-те са известни с това, че лесно се развалят. За това за всяко ВИП пътуване, колкото и кратко да е било, са били осигурявани поне по две коли наведнъж.
27.08.2010
Балъков: С „Черно море” ни чака мач на борба, на характер и на търпение
„Във Варна по-рядко се играе отворен и хубав футбол, повече се води битка. Не е случаен фактът, че вече 2 години противникът ни няма загуба на собствен терен. Все пак се надявам точно на нашия мач да се получи спектакъл. „Черно море” разполага с повече силови футболисти и разчита на агресивност, но това не ни притеснява, защото ние сме добре подготвени и физически, и психически. С търпение и изпълнение на поставените указания ще търсим максималното от двубоя. Важното е да не се поддаваме на емоции, както го правим досега за разлика от миналия сезон, когато имахме повече картони. С една евентуална победа в събота ще затвърдим авторитета от успехите срещу ЦСКА и „Левски”, а и ще ни остави в играта за местата, които дават право на участие в евротурнирите”, коментира Балъков.
13.08.2010
Балъков: „Левски” е абсолютен фаворит срещу нас
Това заяви мениджърът на „Черноморец-Бургас” на традиционната си пресконференция преди официалните мачове от сезона. В 3-тия кръг на „А” група „акулите” приемат „сините” на стадион „Лазур” на 15 август /неделя/ от 21 ч. „Левски” е хита на българското първенство и е абсолютен фаворит в мача в неделя. Отнасяме се с нужния респект, но ако победим такъв противник, ще затвърдим авторитета и позициите си в българското първенство. В този мач няма какво да губим, а можем само да спечелим. Ако иска да ни бие, „Левски” ще трябва да го стори със силна игра, защото и ние искаме да бием. „Сините” може да са добър отбор, но и ние ще противопоставим борбен, компактен и търсещ успеха отбор. Сигурен съм, че стадионът ще бъде препълнен и 80-90 процента от хората ще бъдат зад нас след еуфорията от победата ни над ЦСКА. Така че на „Левски” няма да им е лесно в Бургас.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |