В новините
 
29.04.2024 06:48
Търсене
 
 
01.07.2009
Община Несебър няма да спира плащането на тока на Слънчев бряг - Изток
Община Несебър няма да прекрати плащането на електричеството на Слънчев бряг - Изток. Това обяви кметът на Несебър Николай Димитров на специална пресконференция в морския град. Той подчерта, че решението да не се прекратява издръжката на осветлението в тази зона на курорта е продиктувано от желанието на общината да създаде условия за всички, обвързали прехраната или бизнеса си със Слънчев бряг, да работят нормално. По този начин се подпомагат не само местните граждани, но и целия туристически бранш. Николай Димитров уточни, че общинското ръководство не е заплашено от санкции при евентуално решение за спиране на тока. Договорът със „Слънчев бряг” АД, който е до края на месец октомври, предвижда възможност за едностранно прекратяване след 10-дневно писмено предизвестие до другата страна. „Не договорът ни спира да прекратим плащанията, а добрата ни воля да не позволим провал на Лято 2009”, каза кметът на Несебър.
26.06.2009
В Бургас ремонтираха къщата на Духтев - архитект на Морската градина
Община Бургас направи основен ремонт на една от най-красивите постройки в града - къщата на Духтев в Морската градина. Извършени са възстановителни дейности от покрива до стълбищната й площадка. Поставена е нова хидро и топлоизолация, измазана е цялата фасада, напълно подменена е дограмата. Около къщата е монтирано декоративно осветление, което я превръща в нощна атракция за бургазлии и гостите на града. Ремонтът е на стойност 30 000 лв. и е извършен от общинско предприятие „Общински имоти”.Днес в къщата се помещава бургаската хидро-метеорологична обсерватория към Национален институт по метеорология и хидрология. Възстановяването й кореспондира с наскоро подписания договор за сътрудничество между Община Бургас и Българска академия на науките
19.06.2009
Спецкомисия от Несебър започва тежки преговори за Делфинариума
Общинските съветници в Несебър уважиха искането на кмета Николай Димитров и гласуваха на редовна сесия днес сумата от 30 000 лв за 13 допълнително командировани пожарникари за летния туристически сезон.Тя ще бъде осигурена от ” Други дейности по вътрешна сигурност” на общинския бюджет.Съветниците одобриха и искането на кмета за 10 000 лв на Зонално жандармерийско подразделение-Бургас за закупуване на гориво.Отпуснати бяха 20 000 лв за изработка на иконостас на църквата “Света Троица” в Паницово и още 20 000 лв за ремонтно-възстановителни работи на църковния храм в Кошарица.По предложение на кмета се гласува за домуване на кораби да се заплаща годишна такса,както следва: за кораби до 7,5 м-60 лв,до 12 м.-165 лв,над 12 м.-320 лв.За приставане на кораби таксите стават съответно: до 7,5 м.-10 лв,до 12 м.-30 лв,над 12 м.-50 лв.
10.06.2009
Нова спортна площадка ще радва бургаските деца
На тържеството по повод откриването на площадката присъстваха още директорът на ТД „Приморие” Стефан Дубаров, директорът на ОП „Спортни имоти, паркинги и гаражи” Живко Иванов, началникът на отдел „Спорт” Веселина Деведжиева, директорът на дирекция „Образование” Веселина Таралова, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, много деца и родители. Децата от ЦДГ „Златното ключе” поздравиха с програма от песни и танци своите гости и благодариха със специално писмо на кмета Димитър Николов и общинската администрация. Спортната площадка е реконструирана изцяло със средства на Община Бургас и е на стойност 55 000 лв. На терена на площадката /2 150 кв. м./ са изградени три спортни игрища – за волейбол, футбол и баскетбол. Около тях са поставени нови пейки и кошчета, и е възстановена оградата на площадката. В края на спортната площадка е монтирана трибуна с капацитет от 30 седящи места.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |