В новините
 
20.04.2024 01:15
Търсене
 
 
08.10.2009
ОТВОРЕНО ПИСМО от Здравко Бойков Генчев
Пиша Ви относно проекта за изграждане на нефтопровод „Бургас-Александруполис“. Завършил съм "Икономика на туризма" в Икономически университет - Варна и целия ми живот е тясно свързан с туризмът. Това огромно по мащаб съоръжение е ще носи в най-добрия случай само 35 милиона долара годишно. Според учените, независимо от предохранителните мерки, при прехвърлянето на големи обеми петрол, не може да се елиминира риск от разлив на значителни количества нефт, в най-добрия случай. При най-лошия сценарий може да се стигне до екологична катастрофа от невиждан за страната ни мащаб с непредвидими последици. Отливът на туристи ще причини загуби, много пъти по-големи от общата печалба на България от нефтопровода. За това не е нужен разлив: само лошата реклама от присъствие на танкери ще е достатъчна.
02.10.2009
Discovery Channel представя ексклузивна световна премиера и уебсайт, които документират ново изследване за еволюцията на човека
След публикация в американското списание „Наука”, посветена на намирането и изследването на останки от женски скелет на 4,4 милиона годишна възраст, наречен Арди, Discovery Channel представя световната премиера на филма – „Откриването на Арди”. Премиерното заглавие с впечатляващи разкрития ще се излъчи в България през декември тази година. Двучасовият филм разказва за цялостното изследване, което води до намирането на вкаменелости от вида ардипитекус рамидус. Днес Discovery стартира уебсайта www.discovery.com/ardi с подробна информация, за всички които искат да научат повече за Арди. Освен това ще се излъчи и специален епизод наречен „Разбирането на Арди” – едночасов филм, заснет със съдействието на CBS News с водещ Паула Зан, която в момента работи за CBS и CNN. Специалният епизод включва коментари от членовете на изследователския екип д-р Тим Уайт, д-р Йоханес Хейли-Селасие, д-р Джидей Уолд Гейбриел, д-р Оуен Ловджой, Бруукс Хансън, главен издател на списанията „Физиката като наука” и „Наука” и журналиста Ан Гибонс.
31.08.2009
РУМЕН СПАСОВ И ДАНИЕЛА ПЕНЕВА ПЛЕНИХА ЖРЕЦИТЕ НА МУЗИТЕ
След като завладяха сърцата на меломаните на бардфеста “Морски струни” в Несебър, поетът с китара Румен Спасов и дуетната му половинка с цигулка / и какъв глас само!/ Даниела Пенева, пяха и на Международния младежки фестивал “Жреци на музите” в община Царево. Журналистът, филолог, интелектуалец, и съвсем не на последно място, зам.-главен редактор на в-к “Аз Буки”, покори сърцата на младите жреци на музите не само с глас, а и с магията на изящното слово, толкова чувствено и търсещо духа, колкото само влюбения в музиката и поезията може да поиска. Спасов и Пенева изпяха “Свободата”, “Душата и тялото”, “Смъртта на морето” и други емблематични парчета, които звучаха особено внушително под звездното созополско небе, а слушателите, някои от които за първи път чуваха подобен тип музика, успяха да усетят поезията и словото, вплетени в едно с вълшебството на плачещата цигулка на Даниела.
09.08.2009
Момиче на Азис спечели състезание за красива фигура
Деси Бекирска от балет M Dance спечели първо място в конкурса Optimum Figure, който се проведе за трета поредна година от фирма Power&Beauty, вносител на спортни хранителни добавки у нас. Optimum Figure е едно от най-популярните състезания в страната сред занимаващите се със спорт с цел поддържане на здраво, силно и красиво тяло. Тазгодишното издание протече изцяло онлайн в рамките на популярната социална мрежа FACEBOOK. Претендентите в конкурса са били оценявани от българските потребители на FACEBOOK според съвкупност от критерии - мускулатура, естетика, баланс, красота, излъчване, тонус, стил, генетика и хармония. Според Момчил Милев, управител на Power&Beauty, който връчи наградите на отличените, в конкурса побеждават хора, чиито визия и фигура се възприемат като модерни и като модел за подражание.
15.07.2009
Стартира Клубен тур „С коктейл за Емо” в заведения по Южното ни Черноморие
От 24 юли о 02 август по Южното ни Черноморие стартира клубен тур "С коктейл за Емо" с над 16 български артисти и музиканти в подкрепа на каузата за набиране средства на младия художник Емил Харизанов. Миналото лято при нелеп инцидент, счупва пети шиен прешлен. В момента двадесет и три годишният Емил е в съзнание, парализиран от раменния пояс надолу с частична подвижност в ръцете, но с висок шанс за оздравяване. Израелския неврохирург смята, че за възстановяването на Емо има над 90% шанс. За тази цел е необходимо събирането на средства за лечение и рехабилитация извън България, надхвърлящи 200 000 евро. Повече подробности за артистите и клубния тур "С коктейл за Емо" може да откриете в прикачения документ. Приложено може да откриете също така снимки на Емил Харизанов и част от неговите творби.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |