В новините
 
29.03.2024 01:24
Търсене
 
 
12.11.2009
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас, по време на визитата на българската делегация в гр.Острава, Чехия. Целта на споразумението е да се задълбочат добрите взаимоотношения между България и Чехия на регионално ниво. Подписването се осъществи в присъствието на Посланика на България в Република Чехия Здравко Попов и с него се сложи началото на културното и стопанско побратимяване на двете области. При полагането на подписите присъстваха още зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, консулът Марин Йовчевски, проф. Николай Овчаров - съветник на Министър Вежди Рашидов, доц. д-р Галя Христозова - зам.-ректор на Бургаски свободен университет и Илия Михов - член на обществения съвет за култура и спорт към Община Бургас.
12.11.2009
Публичен дебат за влиянието на антените на мобилните оператори върху здравето ще бъде проведен в Бургас
Във връзка с многобройните сигнали и жалби от граждани относно разположението на антените на мобилните оператори и влиянието, което те имат върху здравето на хората, кметът на Бургас Димитър Николов и омбудсманът на града Таньо Атанасов организират публична дискусия с участието на представители на Българската академията на науките, Националния център по опазване на общественото здраве, Комисията за регулиране на съобщенията, университет „Проф. д-р Асен Златаров”, неправителствени организации, представители на мобилните операторите и граждани. Срещата ще се състои на 13 ноември /петък/ от 14.00 до 17.30 ч. в зала „Компас” на Интерхотел „България”. Целта на публичния дебат е да бъде внесена яснота по силно наболелия за обществеността въпрос - имат ли вредно въздействие електромагнитните полета от антените върху здравето на населението.
02.11.2009
Разкрити престъпления
На 01.11.т.г. около 08.15 ч. полицейски служител от Районно управление на МВР Камено, след приключване дежурството му, е пътувал с личния си автомобил «Фолксваген голф - 3», с бургаска регистрация за дома си в с. Тръстиково. На около 1 500 м. по пътя от Камено в посока с. Братово, в близост до местността «Курията», полицаят видял товарен автомобил «ИФА», с бургаска регистрация - фекалка, да изсипва фекални води в канавката на пътя. В близост до товарния автомобил е установен собственикът му - 34 год. С.А. от Айтос. Служителят на реда попитал С.А. защо изхвърля фекалните води на неопределено за целта място в нарушение на нормативната уредба. С.А. влязъл в кабината на товарния автомобил, веднага след което отишъл до полицая и сложил банкнота с номинал от 20 лв. в джоба на униформеното му яке, като го потупал по рамото и му казал да си тръгва, като не взема отношение за констатираното нарушение. В резултат на категоричния отказ на служителя да вземе парите, С.А. е задържан за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |