В новините
 
06.05.2024 00:24
Търсене
 
 
12.11.2009
ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ СРАМОТА
Тази събота, 14 ноември социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” разказва историята на 10-ти ноември през погледа на Карло Луканов и Лилия Герасимова. „Много хора ще кажат, че сме се поддали на неустоимия чар на червената буржоазия. Двадесет години по-късно смятам, че можем да си го позволим, защото днес ние сме последните, които могат да мразят синовете и дъщерите на участниците в преврата.” – разказва Мартин Карбовски. – „Още повече този преврат е превратът на децата – младите наследници на силни фамилии са разбрали, че така не може да се продължава и са убедили старците си да махнат видимата причина за застоя – лицето Тодор Живков. Невидимите причини за застоя обаче останаха. Това е последното ни от трите предавания, където, заедно със семейството на убитият по-късно премиер на България Андрей Луканов, създаваме документ как се случи и можеше ли да не се случи 10-ти ноември. Срещаме ви с един безработен принц – принц от миналото, но безработен днес - може би единственият наследник на червена фамилия, който не направи милиони от името и връзките си.”
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
10.09.2009
ГЕНЕЗИСЪТ НА ЯВЛЕНИЕТО „МИТЬО ОЧИТЕ”
За какво мечтае Митьо Очите в затвора? Да бъде екскурзовод на първата група политици, които ще му станат съкилийници... Това признава самият той в първото си телевизионно интервю. „Показваме ви единственото телевизионно интервю на Митьо Очите, правено когато и да е!” – разказва Мартин Карбовски в първото издание от новия телевизионен сезон на социалния ъндърграунд „Отечествен фронт”. „Ще ви покажем и леля Станка – майката на Димитър Желязков. Като я видите, веднага ще ви стане ясно какъв хайдутин е Очите и дали хайдутин майка не храни – имаше такава народна песен... Гледайте внимателно и търсете човешкия елемент! Живописната леля Станка Желязкова още по-ясно разкрива генезиса на това наше явление в първото си телевизионно интервю. Тя е абсолютно убедена в невинността на сина си. И нито тя, нито синът й изпитват чувство за вина. В думите и на двамата няма никакво разкаяние... Ще видите героя на нашето време – бандитът-страшилище с малката присъда."
23.06.2009
Даниела Божинова – мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП ЗЕЛЕНИТЕ в Бургас: Зелената вълна идва
Даниела Божинова е родена в Бургас. Завършила е арабистика, английска филология и международно право. Притежава сериозен международен опит в резултат на работата си в Северна Африка и като регионален директор на програми на САЩ за развитие на гражданския сектор в България. От края на 90-те години ръководи Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива със седалище в Бургас, като развива проектна и застъпническа дейност в защита на човешките права и разширяване на местната демокрация. Организатор на кампании в защита правото на достъп до архитектурната среда на хората с увреждания, за по-голямо участие на жените в местното самоуправление, за защита на екологичните права на хората от Черноморието и Югоизточна България. Привърженик е на идеите на пряката демокрация като коректив на представителната. Убедена е, че въвеждането на механизми за гражданска законодателна инициатива, референдум и отзоваване на изборни длъжности биха променили българския политически модел и осигурили смислено гражданско участие, граждански контрол, ниско ниво на корупция. Автор на книги и публикации за европейската интеграция, референдума и др.
10.06.2009
Председателката на Общински съвет Бургас гази грубо Правилника, според ПП Атака
Иде лято и поради факта, че няма да има Карнавал, който и без друго беше тъпо замислено мероприятие, известен брой бургазлии се преоблякли като политици и играят на Кметски Екип и Общински съвет. В декларация-обръщение на групата на ПП Атака се номинира най-добрият маскен костюм - Сегашният Кмет в ролята на предишния. Радва фактът, че качествен журналист като Стоян Иванов се е върнал към епистоларната форма на контакт с обществото, която форма несъмнено е неговата сила. Обаче победителите от ПП Атака да не забравят, че сами си надигнаха полите на шлифера отзад. Ето и оригиналния текст на Стоян Иванов - ПП Атака: Уважаеми колеги от Общински съвет – Бургас, свидетели сме на безпрецедентен опит Общинският съвет да бъде принизен и неглижиран като самостоятелен орган на местната власт, избран от над 100 000 бургаски граждани да защитава техните интереси, особено при стопанисването и разпореждането с общинското имущество и общинските финанси. Нещо повече – погазен бе грубо Правилникът за организацията и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с общинскат
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |