В новините
 
25.04.2024 21:26
Търсене
 
 
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
08.10.2009
ОТВОРЕНО ПИСМО от Здравко Бойков Генчев
Пиша Ви относно проекта за изграждане на нефтопровод „Бургас-Александруполис“. Завършил съм "Икономика на туризма" в Икономически университет - Варна и целия ми живот е тясно свързан с туризмът. Това огромно по мащаб съоръжение е ще носи в най-добрия случай само 35 милиона долара годишно. Според учените, независимо от предохранителните мерки, при прехвърлянето на големи обеми петрол, не може да се елиминира риск от разлив на значителни количества нефт, в най-добрия случай. При най-лошия сценарий може да се стигне до екологична катастрофа от невиждан за страната ни мащаб с непредвидими последици. Отливът на туристи ще причини загуби, много пъти по-големи от общата печалба на България от нефтопровода. За това не е нужен разлив: само лошата реклама от присъствие на танкери ще е достатъчна.
18.09.2009
България в единния пазар на ЕС – констатации на гражданското общество през погледа на Асоциация на индустриалния капитал в България
Председателят на управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев ще представи вижданията на членовете на Икономическия и социален съвет „Намаляване на административните пречки и подобряване на бизнес средата” в рамките на форум „България в единния пазар на ЕС – констатациите на гражданското общество”, който ще се проведе на 18 септември 2009 в София. Форумът се организира от Европейския икономически и социален съвет чрез неговата структура Обсерваторията на единния пазар (ОЕП), с партньорството на българския Икономически и социален съвет, чиито член е Васил Велев. Презентацията на Васил Велев, който е докладчик на ИСС по темата, е в контекста на един от дванадесетте общоприети индикатора за конкурентоспособност – а именно намаляване на административните прегради пред бизнеса и повишаване ефективността на институциите.
08.09.2009
официално представяне на новоназначения Директор на Областна дирекция на МВР Бургас
С официално представяне на новоназначения Директор на Областна дирекция на МВР Бургас - Главен инспектор Милен Димитров стартира обичайната «голяма» оперативка при Кмета на Община Бургас - г-н Димитър Николов. Пред присъстващите зам. кметове, териториални директори и кметове на съставни селища, директори на дирекции, началници на отдели и представители на фирмите, с които Община Бургас е в партньорски взаимоотношения - «Титан», «Бургас бус», «Бургаски пазари», «Бургас цвет» и др., главен инспектор Милен Димитров оповести вижданията си за по-голяма ефективност в борбата с битовите престъпления и организираната престъпност. Подчертано бе желанието му по подадените от гражданите жалби и сигнали да има обратна връзка, като се следи процеса на отработването им и се дава обратна информация на жалбоподателите. Изрично бе упомената важността за изграждането на механизъм за взаимодействие с местната власт и кметовете в по-малките населени места, за да знаят те на кого да се обадят в тежък момент, когато имат необходимост. Желанието на Областния полицейски директор е да се върне усещането в хората, че полицията е в услуга на обществото, а не е репресивен апарат. Официалното представяне бе предшествано от неформална среща с Кмета на Община Бургас - г-н Димитър Николов, на която бе изразена категоричната готовност местната власт да подкрепи полицейските служители при изпълнение на служебните им ангажименти. Обсъдени бяха най-наболелите проблеми на Бургаска община, касаещи както полицията, така и местната власт, като се набелязаха конкретни мерки, по които да стартират съвместни дейности. В работен дух бе и посещението при Областния управител на Бургаска област - г-н Константин Гребенаров, с когото също се проведоха разговори, касаещи преките и най-належащи полицейски действия, свързани с проверка финансирането на международни проекти, изпълнявани на местна територия, екипния принцип на работа между МВР и ДАНС, добрата кооординация с прокурорите от различните звена, както и повишаване на доверието в служителите на реда. Г-н Гребенаров изрази безрезервната си подкрепа към действията на Директорът на ОДМВР -Бургас - Милен Димитров, като се ангажира и лично да съдейства при решаването на важни за Бургаски регион проблеми - напр. пътния трафик.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |